Meta Akıllı Gözlüğe Yapay Zeka Eklendi

Connect etkinliğinde sosyal medya teknoloji devi, yeni nesil yapay zeka tabanlı Ray-Ban Meta akıllı gözlüklerini duyurdu.

Meta Akıllı Gözlüğe Yapay Zeka Eklendi
29 Eylül 2023 Cuma 10:55

Meta, casus gözlüklerinin yani 'akıllı' gözlüklerinin yenilendiğini duyurdu. Yeni yapay zeka özelliklerine göz atın.

Meta'nın yeni Ray-Ban akıllı gözlükleriyle daha kaliteli fotoğraf ve videolar çekin.

Ray-Ban Stories'i hiç duydunuz mu? Değilse, kendinizi kötü hissetmeyin. Meta'nın birinci nesil akıllı gözlükleri iki yıl önce piyasaya sürülmesine ve hayranlık uyandırmasına rağmen kamuoyunun ilgisini çekemedi. Meta, Ray-Ban'in ana şirketi EssilorLuxottica ile ortaklaşa, yüksek kaliteli video ve fotoğraf çekebilen yeni bir çift gözlük piyasaya sürdü.

Üstelik bu gözlüğü müzik dinlemek ve çağrı yanıtlamak için de kullanabilirsiniz.

Eleştirel tepkiler pek ılımlı olsa da Meta henüz pes etmiyor. Connect etkinliğinde sosyal medya teknoloji devi, yeni nesil yapay zeka tabanlı Ray-Ban Meta akıllı gözlüklerini duyurdu. Üstelik bu gözlükler içerik oluşturucuların ve sosyal medya yıldızlarının ilgisini çekecek güncellenmiş bir kamera ve mikrofon sistemine sahipler.

Yapay zeka özellikleri geliyor

Yakın gelecekte yapılacak bir yazılım güncellemesiyle yeni Ray-Ban Meta akıllı gözlükleri Meta AI ile birlikte gelecek. Bu dijital asistan, sizin gördüklerinizi "görebilir" ve yakın çevrenizdeki nesneler hakkında bilgi toplamanıza olanak tanır.

Örneğin, sızdıran bir musluk görürseniz bunu nasıl düzeltebileceğinize dair bir çözüm için Meta AI'dan yararlanabilirsiniz.

Daha iyi video ve resimler çekebilirler

Meta'nın Ray-Ban akıllı gözlüklerinin casusluk unsuruna sahip olduğu konusunda şaka yapmıyoruz ancak bu gözlük siz video kaydederken ve fotoğraf çekerken ışıklar yakarak ortamda video ve fotoğraf çektiğinizi diğer kişilere bildiriyor. Bu nedenle casusluk için ideal değiller ki bu da elbette bir rahatlamadır. Yeni nesil akıllı gözlüklerin, başkalarını kaydettiğiniz konusunda aynı şekilde uyarıp uyarmayacağı belli değil ancak yeni bir 12 MP ultra geniş kamera ve beş mikrofonlu bir sistemle geliyorlar. Bu, önceki modelin ikili 5MP kameralarından ve üçlü dahili mikrofonlarından bir adım ileride olan özelliği.

Yeni Ray-Ban Meta akıllı gözlükleri, 1440 x 1920 piksel çözünürlükte saniyede 30 kare hızında 1080p videolar çekebiliyor (bunu son neslin 1184 x 1184 pikseliyle karşılaştırın). Ayrıca, ilk neslin 2592 x 1944 piksellik resimlerinden bir yükseltme olan 3024 x 4032 piksellik fotoğraflar da sunuyorlar.

Meta, bu akıllı gözlükleri Instagram ve Facebook'ta eller serbest olarak canlı yayın yapmak için kullanabileceğinizi söylüyor. Bu gözlüklerin, ellerinizi kullanmanızı gerektiren anları yakalamak istediğiniz (örneğin manzaralı bir bisiklet yolunda bisiklet sürerken) ancak yanınızda tripod taşımak istemediğiniz anlar için yararlı olduğunu söyleyebiliriz.

Yenilenen gözlüklerde müzik ve aramalar daha iyi ses veriyor

Ray-Ban Stories testlerinde ses kalitesi çok şaşırtıcıydı, müzik net ve arayanların sesi netti, ancak Meta, bildirildiğine göre yüzde 50 daha yüksek sesli, açık kulak hoparlörlü, yenilenmiş akıllı gözlükleri piyasaya sürerek bu durumu bir adım öteye taşıyor.

Meta ayrıca yeni gözlüklerin daha derin baslar çıkararak kullanıcılara "zengin bir dinleme deneyimi" sunduğunu iddia ediyor. Meta, gürültülü veya rüzgarlı olsa bile Ray-Ban Meta akıllı gözlüklerinin en sevdiğiniz çalma listelerini dinlemenize ve hatta aramaları yanıtlamanıza herhangi bir sorun olmadan izin vermesi gerektiğini iddia ediyor.

Yeniden tasarlanmış bir şarj kutusu var

Son neslin akıllı gözlükleri oldukça hantal bir kasaya sahipti. Ancak bu sefer yenilenen Ray-Ban Meta akıllı gözlükler, artık yüzde 32 daha hafif olan, seyahat çantanıza sığmayı kolaylaştıran şık, yeniden tasarlanmış bir şarj kutusuyla birlikte geliyor. Ayrıca gözlüğün pil ömrünün uzatılmasına yardımcı oluyor. Meta'ya göre, hareket halindeyken size "ek 32 saatlik pil ömrü" sağlıyor. Kılıf olmadan, akıllı gözlüklerin "karma kullanım" durumunda tek şarjla dört saat dayanabileceği söyleniyor.

32 GB depolama alanına (500 fotoğraf ve 100 30 saniyelik video için yeterli) sahip yeni Ray-Ban Meta akıllı gözlükler, Qualcomm Snapdragon AR1 Gen 1 çipiyle birlikte geliyor. IPX-4 suya dayanıklılık derecesine sahip olması gözlüğün yalnızca hafif sıçramalara dayanabileceği anlamına geliyor.

Ray-Ban Meta akıllı gözlüklerin bazıları klasik Wayfarer tasarımının (standart ve büyük boy) yanı sıra yeni Headliner stiline de sahip olacak. Güneş ışığı, polarize, şeffaf ve daha fazlasını içeren bir dizi renk ve mercek seçeneği arasından seçim yapma seçeneğiniz olacak. Ayrıca, kişisel tarzınıza en uygun kombinasyon için çerçeveleri ve lensleri karıştırıp eşleştirebilirsiniz.

Yenilenen gözlüklerin başlangıç ​​fiyatı 299 dolar olacak, 27 Eylül'de ön siparişe açılacak ve 17 Ekim'de mağaza raflarında yerini alacaktır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.