Lionel Dezenfektan Virüs ve Bakterileri Yok Etmede %99,9 Etkili

Yapılan antiviral ve mikrobiyoloji testleri sonucunda ürünün virüsleri ve bakterileri yok etmede %99,9 etkili olduğu raporlandı.

Lionel Dezenfektan Virüs ve Bakterileri Yok Etmede %99,9 Etkili
25 Eylül 2020 Cuma 10:17

Lionel El ve Cilt Dezenfektanı
Virus ve Bakterileri Yok Etmede %99,9 Etkili

Test Edildi. Onaylandı

Sektörümüze yıllarını vermiş Optisyen İlgen Coşkun’un yöneticiliğini yaptığı Aren Kozmetik’in dezenfektan ürünü Lionel, akredite üniversite laboratuvarı mikrobiyoloji ve irritasyon testlerinden tam not alarak geçti.

Lionel El ve Cilt Dezenfektanı, geçtiğimiz aylarda zaten tüm testleri yapılmış ve Sağlık Bakanlığı’nın kriterlerine uygun olduğu onaylanmış bir ürün olarak Covid-19 salgını ile birlikte artan ihtiyaç doğrultusunda piyasaya sürülmüştü. Aren Kozmetik toplum sağlığına verdiği önem nedeniyle, genel testlere ek olarak, ürünün virüs ve bakterilere karşı etkili olma oranını ve ciltte oluşturduğu etkileri araştırmak nedeniyle özel testler yaptırarak Lionel El ve Cilt Dezenfektanının üstün kalitesini belgeledi.

Aren Kozmetik tarafından üretilen ve Opak Lens tarafından meslektaşlar arası güç birliği kapsamında bağımsız optisyenlik müesseselerine satışı yapılan Lionel El ve Cilt Dezenfektanı, piyasada satılan birçok ürünün aksine %80 gibi yüksek bir oranda alkol içeriyor olmasıyla hali hazırda tercih edilen bir üründü.

Etkinlik oranını tam olarak saptamak amacıyla geçtiğimiz günlerde ürün akredite üniversite laboratuvarı tarafından mikrobiyoloji testine tabi tutuldu. Yapılan antiviral ve mikrobiyoloji testleri sonucunda ürünün virüsleri ve bakterileri yok etmede %99,9 etkili olduğu raporlandı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Çin’de ortaya çıkan ve dünya geneline hızla yayılan korona virüsün (Covid-19) salgın olarak ilan edilmesinden sonra maske ve dezenfektan ürünleri günlük hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. Süreç içinde sağlık yetkililerinin dezenfektanların virüslere karşı etkili koruma sağlaması için yüksek alkol derecesine sahip olması gerektiğini bildirmeleri üzerine kullanıcılar dezenfektan seçimlerinde yüksek alkol derecesini kontrol etmeye başladılar.

%80 alkol oranı ile yüksek etkili koruması olduğu bilinen Lionel El ve Cilt Dezenfektanının bu testlerden %99,9 başarıyla geçmesi, ürünün güvenli kullanım özelliğini kanıtladı.

Ayrıca yine aynı şekilde akredite üniversite laboratuvarında yapılan irritasyon testleri de son derece başarılı sonuç vererek, ürünün cilt üzerinde tahriş edici özellikte olmadığı %100 sonuçla tespit edildi.

Salgın nedeniyle günlük hayatımıza giren ve gün boyunca defalarca kullanılan dezenfektanların çoğu ellerde kuruma, tahriş, soyulma, dökülme gibi sorunlar yaratabiliyor. Özellikle toplu taşıma araçları ve market gibi yerlerde sıkça ihtiyaç duyulan elleri dezenfekte etme ihtiyacı için toplum yararına her köşe başında bulunan dezenfektanlardan faydalanılabilir. Ancak evde ve ofiste büyük boyuyla bulundurup, dışarıya çıkarken de küçük boyutta taşınabilen, içeriği bilinen ve test edilip onaylanmış böyle bir dezenfektan kullanmak hem maksimum koruma sağlamak hem de ellerde yıpranmaya yol açmamak açısından önemlidir.

Virüse karşı yüksek koruma sağlayan ve tahriş edici özelliği bulunmayan Lionel El ve Cilt Dezenfektanlarının test sonuçlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Optisyenlik müesseselerinde kullanmak üzere Lionel El ve Cilt Dezenfektanlarını almak isteyen optisyen ve gözlükçüler Opak Lens Satış Temsilcilerinden bilgi alabilirler.

Biz de Optik Gazete olarak, başta Aren Kozmetik’in kurucu ortağı olan ve sektörümüzde uzun yıllar hizmet veren meslektaşlarımızdan Optisyen İlgen Coşkun’u, ürünlerinin kalitesine güvenerek bunu çeşitli testlerle belgeleyen Aren Kozmetik’in Üretim Müdürü Tülay Işık’ı ve tüm Aren Kozmetik yönetim ekibini, ek testler yaptırmak suretiyle toplum sağlığına verdikleri önem ve gösterdikleri özen nedeniyle kutlarız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.