Lensle Araba Kullanmak ve Gece Görüşü

Birçok sürücü lens kullanmaya başladıktan sonra lensle araba kullanmak hakkında çekincelere sahip. Gündüz sürüşleri için lensle araba kullanmanın, gözlükle araba kullanmaktan pek farkı olmadığını kolayca söyleyebiliriz. Tüm nesneleri keskin biçimde görebilirsiniz. Gözlüğün aksine gözünüzün etrafında bir çerçeve yoktur. Bu, geniş bir görüş açısıyla araca hükmetmenize ve sollama yapmanıza yardımcı olur.

Lensle Araba Kullanmak ve Gece Görüşü
30 Haziran 2018 Cumartesi 10:02

Gündüz sürüşlerinde lens kullanıcıları için işler günlük gülistanlıkken gece olduğunda işler değişebilir. Lensler, gözlüklerin aksine gece sürüşlerinde yansımalar nedeniyle sürücülerin rahatsız olmasına neden olur. Fakat bu rahatsızlığı gözlüklerle kıyasladığımızda arada dağlar kadar fark olmadığına dikkat çekmemiz gerekiyor. Birçok sorun gibi lenslerinizle gece sürüşü sırasında karşılaşacağınız sorunlar da aşılabilir. Bu içeriğimizde lensle araba kullanmak ve kontakt lensle gece araba sürme konusunda çekinceleri olan sürücüler için pratik ve hayat kurtaran ipuçları paylaşacağız.

1- Aracınızın Camlarından İşe Başlayın

Gece sürüşlerinde aracınızın cam ve aynalarının temiz olduğundan emin olun. Aracınızın camlarının temiz olması, yansıma ve parlamayı düşüren en büyük yardımcınızdır. Daha az kir demek; daha temiz görüşle sürüş yapmak demektir.

2- Gözlerinizi Odaklamayı Öğrenin

Lensle gece araba sürerken yaşayacağınız en büyük sorunlar karanlıkta olması gerekenden daha kör edici görünen parlak ışıklar olacaktır. Gece yolculukları sırasınca sürekli karanlık ve aydınlık ortamlar arasında hızla geçiş yaparız. İnsan gözleri karanlık ve aydınlık ortamlara girdiğinde kendini otomatik olarak adapte etmeye çalışır. Bu adaptasyonun nasıl gelişeceğini belirlemek bir noktaya kadar bizim elimizdedir.

Rahatsızlıktan kurtulmak için gece görüşünüzü korumayı öğrenmeniz gerekiyor. Daima gözlerinizi karşınızdaki ışık kaynağından uzaktaki bir noktaya doğru tutun ve asla ışık kaynağına doğrudan bakmayın. Karşıdan gelen otomobiller yanınızdan geçerken far ışıkları gözünüze doğru yansır. Bu sırada gözbebekleriniz küçülür. Otomobil geçtiğinde ise ışık kaynağı kesildiğinden gözbebekleriniz tekrar büyür.
Işık kaynağından uzağa baktığınızda gözbebeğinizin büyüme ve küçülme etkisini kontrol altına almış olursunuz. Her zaman işinizi kolaylaştıracak bu ipucunun sürüşünüzün bir parçası haline getirdiğinizde, berrak ve dertsiz bir gece sürüşü sizi bekliyor olacak.

3- Kuru Gözler Sürüşünüzü Çekilmez Yapabilir

Lens kullandığınızda, kuru gözler görüş konforunuzu doğrudan etkiler. Kuru gözler; gözlerin kızarmasına, göz kapaklarının güçlüklere açılıp kapanmasına neden olabilir. Gece sürüşünün en büyük sorunlarından olan kuru gözlerinizi, birkaç damla lens solüsyonu kullanarak çözüme kavuşturabilirsiniz.
Kullandığınız aracın iklimlendirme özelliklerinin de gözlerinizin kurumasına neden olabileceğini unutmayın. Aracınızda klima veya kaloriferi açtığınızda hava kanallarının doğrudan gözlerinize denk gelmeyecek şekilde ayarlayın.

4- Sarı Gece Sürüş Gözlüğü Kullanın


Kaliteli gece sürüşü gözlükleri, geceleri yapacağınız uzun yolculuklarda işinizi kolaylaştırabilir. Bazı kişiler bu gözlüklerin geceleri oluşan yansımayı büyük oranda önlediğini ifade ediyor. Elbette gece sürüş gözlüğü bir miktar yardımcı olacaktır ancak sorunu asla tamamen çözmede etkili olmayacaktır.

5- Göz Muayeneniz Güncel mi?

Uzun süre lenslerinizle araç kullandınız fakat bir sorun yaşamadınız ve sorun yeni yeni oluşmaya başlıyorsa, göz değerleriniz değişmiş olabilir. Son lens muayenenizin üzerinden uzun bir zaman geçtiyse göz doktorunuzu ziyaret etme vaktiniz gelmiş olabilir. Muayenenizi tekrar edip, yeni lenslerinizle daha sağlıklı gece sürüşleri yapabilirsiniz.

5- Uzun Yolculuklarda Gözlük Kullanın

Tüm maddeleri uyguladınız ama hala lensler gece araba sürmenizi önemli ölçüde etkiliyorsa uzun yolculuklarınızda gözlük kullanmayı tercih edin. Gözlükler gece sürüşünde yansıma yapacaktır fakat bu yansıma lenslerdeki kadar yoğun olmayacaktır.

Kaynak: Kontaktlens.co
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.