Lens Kullanırken Spor Yapabilir miyim?

Gözlük en güvenli görme aracıdır, ancak spor sırasında kullanıcıya çeşitli zorluklar yaşatabilir.

Lens Kullanırken Spor Yapabilir miyim?
04 Ağustos 2022 Perşembe 11:07

Lens Kullanırken Spor Yapabilir miyim?

Kontak lens kullanımı hakkında her türlü bilgiye https://www.kontaktlens.org/

Adresinden ulaşabilirsiniz.

Gözlük kullanıcıları için spor yaparken gözlükle hareket etmek hiç de kolay değildir. Gözlük en güvenli görme aracıdır, ancak spor sırasında kullanıcıya çeşitli zorluklar yaşatabilir.

Kontak lens profesyonel spor yapan kişiler arasında çok yaygındır. Çünkü sürekli spor yapan kişiler spor sırasında gözlük kullanımının yaratacağı zorluk ve riskleri bildikleri için kontak lensin sağladığı faydalardan yararlanmayı seçerler.

Amatör olarak spor yapanlar ise kontak lensi bir kez denedikten sadece spor yaparken değil, günlük hayatlarında da kontak lens kullanıcısı olmaya kolayca geçiş yaparlar.

Spor Sırasında Kontak Lensin Sağlayacağı Avantajlar

  • Spor yaparken yumuşak kontak lens kullanmak gözlük kullanmaktan hem daha esnek, hem de daha sabit bir görme düzeltimi sağlar.
  • Özellikle aktif sporlarda ve karşılaşmalı takım oyunlarında gözlük kullanmak kırılma ve dolayısıyla yaralanma riski yaratabilir. Kontak lens takım oyunları, aktif sporlar ve ekstrem sporlar için idealdir.
  • Spor sırasında terleyen kullanıcının gözlükle yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri camların buğulanarak görüşü kesmesidir. Kontak lensler ile buğulanma sorunu yoktur.

  • Spor sırasındaki hareketlerde gözlüğün burun ve kulaklar üzerinden kayma tehlikesi bulunmaktadır. Kişiyi yaralamasa bile düşüp kendisi kırılabilir. Aynı zamanda gözlüğü sürekli olması gereken pozisyona yerleştirme kaygısı kullanıcının performansını negatif olarak etkiler.
  • Spor yaparken kullanılan kontak lensler periferik görmeyi arttırarak gözlüklerden daha üstün bir görüş olanağı sağlar.
  • Kontak lensler güneş gözlükleri ile birlikte de kullanılabilir. Özellikle dış sporlarda bu önemli bir avantaj yaratır. Güneş gözlüklerine ek olarak UV korumalı kontak lens kullanarak ekstra koruma sağlayabilirsiniz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.