Bu Gözlük Sesleri Yazıya Çeviriyor

İşitme engelliler için sesleri deşifre eden akıllı gözlük geliştirildi

Bu Gözlük Sesleri Yazıya Çeviriyor
06 Ağustos 2022 Cumartesi 11:17

XRAI Glass isimli bir İngiliz şirket, işitme engelliler için sesleri deşifre eden bir akıllı gözlük geliştirdi. Artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanan akıllı gözlüğün, çevredeki konuşmaları altyazı halinde gözlük ekranına yansıttığı ifade edildi.

İngiltere merkezli XRAI Glass, işitme engelli kullanıcılar için sesleri deşifre eden bir akıllı gözlük geliştirdi. Artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanan akıllı gözlüğün, çevredeki konuşmaları altyazı halinde gözlük ekranına yansıttığı ifade edildi. Gözlük yazılımındaki gelişmiş ses tanıma sisteminin, konuşan kişinin kim olduğunun tespit edilebilmesine de olanak tanıdığı belirtildi. Şirket, cihazın İngilizce dışındaki dilleri de desteklemesini hedeflediğine işaret etti.

Geliştirdikleri yenilikçi teknolojiyle işitme engelli olan veya işitme kaybı yaşayan kişilerin yaşamlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini dile getiren XRAI Glass CEO'su Dan Scarfe, ürünü geliştirme fikrinin geçen yıl ailesiyle birlikte Noel kutlarken aklına geldiğini belirtti. 97 yaşındaki işitme engelli büyükbabasının ailenin geri kalanıyla iletişim kurmakta zorlandığına tanıklık eden Scrafe, büyükbabasının gerçek zamanlı olarak sohbetlere katılabilmesi için bir çözüm yolu aramaya başladı. Yaklaşık 1 yıl sonra ise ortaya XRAI Glass'ın yeni ürünü çıktı.

Kaynak: www.aksam.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.