Konjonktivit Nedir ve Neden Olur?

Konjonktiva, göz kapaklarımızın iç kısmını ve sklera denen gözün beyaz kısmın üzerini örten ince ve şeffaf bir zardır. Buranın iltihaplanması, konjonktivit olarak adlandırılıyor.

Konjonktivit Nedir ve Neden Olur?
13 Şubat 2018 Salı 09:57

Konjonktivit, bir gözde veya iki gözde ortaya çıkabiliyor. Hastalık durumunda gözdeki damarlar belirginleşip, kalınlaşması şeklinde gözlerde kanlanmalar, çapaklanmalar, yanma, batma tarzında, şikayetler oluşuyor.

Konjonktivit genellikle bakteriyal, viral göz nezlesi tarzında veya alerjik sebeplerden kaynaklanıyor. Konjonktivit tedavisinin, hiçbir zaman geciktirilmemesi gerekiyor.

Konjonktivit hastalıklarında, gözde kızarıklık olur. Maalesef gözün tüm hastalıklarında, gözde kanlanma ve kızarıklık oluyor. Göz kanlanması olduğu zaman mutlaka bir göz hekimi tarafından muayene edilmesi gerekiyor. Çünkü gecikmeli durumlarda diğer önemli hastalıklar atlanmış oluyor. Bu yüzden hastalığın, eczaneden veya farklı yerden ilaç edinerek, kendi kendine tedavi edilmeye kalkılmaması gerekir.

Konjonktivit tedavisinde hasta muayene edildikten ve hastaya tanı koyulduktan sonra antibiyotik gibi ilaçlarla kısa sürede tedavi ediliyor.

Kaynak: Realage.com.tr
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.