Kendini Işığa Göre Ayarlayan Kontak Lensler Geliyor!

Fotokromik camlardan sonra fotokromik özellik taşıyan lensler için çalışmalar hızla devam ediyor. 2019 yılının başlarında piyasaya sürülmesi beklenen bu yeni nesil lensler, kullanıcıya konfor ve kullanım kolaylığı sağlayacak.

Kendini Işığa Göre Ayarlayan Kontak Lensler Geliyor!
17 Nisan 2018 Salı 14:26

Kullanışlı olması sebebiyle fotokromik gözlükler, son zamanlarda hayli revaçta. Gün ışığında ve açık havada koyulaşan, kapalı ortamda ise rengi açılan fotokromik camlar kişilere oldukça kolaylık sağlıyor.

Johnson&Johnson Vision firması, kısa bir süre önce bir duyuru yaparak, ortamdaki ışığa göre rengi açılan ve koyulaşan kontak lens geliştirdiğini açıkladı. Bu lensleri geliştirmek için Transitions Optical şirketiyle ortaklık yapan firma, 10 yıldan fazla zamandır bu lensler üzerinde çalıştığını belirtiyor.

Firma tarafından ‘Acuvue Oasys’ ismiyle tanıtılan bu kontak lensler, görüşü düzeltme dışında ışığa duyarlı bir şekilde, renk değiştirerek tepki veriyor. Aynı fotokromik camlar gibi bu lensler de, gün ışığında koyulaşıyor. Kapalı ortamda ise açılarak kullanan kişiye, büyük kullanım kolaylığı sağlıyor.

Işığa duyarlı olan bu kontak lensler, ışık değişimlerine anında tepki vererek, hızlı bir şekilde kendini ayarlaması dışında bu yeni lensler, aynı zamanda Ultraviyole (UV) ve mavi ışığı da filtreliyor. Lensler, gözü tamamen kaplamadığı için güneş gözlüklerinin yerini tamamen alamayacak olsa da, kişiye büyük bir kullanım kolaylığı sağlayacak.

Lensler ile ilgili geliştirmeler, uzun bir süredir insanlar üzerinde test edilmeye devam ediyor.

2019 yılının başlarında piyasaya sürülmesi beklenen bu yeni nesil lensler, kullanıcıya konfor ve kullanım kolaylığı sağlayacak.

Gerekli yasal onayları da alan lenslerin fiyatı henüz belli değil.
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilge - 4 yıl önce
Çok iyiymiş ya. Ben lazer olalı 3 yıl oluyor, çok da rahatım ama bu lensleri denemek istedim aşırı=))