Kalitesiz Gözlük Camlarıyla Sağlığınızı Tehlikeye Atmayın!

Yurt dışından ithal edilen ve sokak tezgahlarında satılan gözlük camları halk sağlığını tehdit ediyor..

Kalitesiz Gözlük Camlarıyla Sağlığınızı Tehlikeye Atmayın!
17 Mart 2014 Pazartesi 10:28

 

"Uzmanlara göre, göz sağlığı açısından son derece zararlı olan işporta malı numaralı gözlükler, yorgunluk, baş ağrısı, görmede sapma, kızarıklık ve göz altlarında deformasyona yol açabiliyor"

Yılda yaklaşık 25 milyon gözlük camının satıldığı Türkiye'de, son dönemde Uzakdoğu'dan ithal edilen ve numaralı diye satılan gözlük camları halkın göz sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturuyor.

 

Cami önleri, sokak köşeleri, halkın kalabalık olduğu yerler ve özellikle semt pazarlarında tezgahlarda satılan sözde numaralı gözlükler, kullananların göz sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Sadece kullananların göz sağlığı değil, ülke ekonomisine de küçümsenmeyecek zararlar veriyor.

 

Uzmanlar, göz sağlığının korunabilmesi için bilinçli gözlük kullanımının şart olduğunu, görmeyi düzeltici camların mutlaka reçete ile birlikte satın alınması gerektiğini belirtiyor; sokakta kaldırımlarda, tezgahlarda satılan ve kaliteleri hakkında herhangi bir bilgiye sahip olunmayan gözlük camlarının; kullanıcılarda göz rahatsızlıklarını daha da arttırabildiğine dikkat çekiyorlar. Bu gözlüklerin kullanılması halinde ciddi baş ağrıları, gözlerde yanma, kızarıklık, odaklanma problemi, yorgunluk, görmede sapma ve gözaltlarında deformasyon yaşanabilir. Gözlerdeki rahatsızlığı gidermek için reçetesiz alınan bu kalitesiz gözlük camları, sonrasında çok daha büyük sorunlara yol açabilir.

 

 

Kaynak : havadismaras.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.