Kahve Çekirdeklerinden Yapılan Organik Güneş Gözlüğü

Max Gavrilenko'nun tasarladığı Ochis; kahve atıklarından yapılmış, doğada %100 çözünebilen bir çerçeveye sahip…

Kahve Çekirdeklerinden Yapılan Organik Güneş Gözlüğü
10 Aralık 2018 Pazartesi 09:45

Kahve atıkları günümüzde geri dönüştürülerek çeşitli ürünlerin hammaddesi olabiliyor.

Ochis Hem Kullanıcı Hem de Gezegen İçin Daha Sağlıklı
 
Çevre dostu güneş gözlüğü Ochis, yıllarını optik sektörüne vermiş Ukraynalı bir babanın oğlu Max Gavrilenko tarafından geliştirilmiş. Deneyler yapmayı ve yeni şeyler tasarlamayı seven Max, çocukluk yıllarından bu yana gözlüklerle haşır neşir olmuş ve bir gün kendi gözlüklerini tasarlayacağını da uzun zamandır hissediyormuş. Günümüzde plastik atıkların gezegeni tehdit ediyor olması, onu ekolojik bir hammadde arayışına yönetmiş. Bir yılı aşkın süredir denediği farklı malzemelerin, testlerin ve araştırmaların ardından kahvede karar kılmış.

Ochis güneş gözlüğünün çerçevesi telve halindeki kahve atıklarından ve keten bitkisinden yapılıyor. Hatta çerçeveyi kokladığınızda taze kahve kokusunu alabileceğiniz belirtiliyor.



Hammaddeler bitkisel yağ bazlı bir biyopolimer ile birbirine tutunuyor. Hassas matematiksel ayarlara sahip bir dijital makine ile preslenen gözlük, daha sonra en iyi kalitede olması için el ile mükemmelleştiriliyor. Sonuç olarak, her gün mis gibi kahve kokusunu içinize çekebileceğiniz, hafif ve dayanıklı bir güneş gözlüğü elde ediliyor.

Esnek olduklarından Ochis gözlükler, kolayca yüzünüzün şeklini alabiliyorlar. Gözlüklerin hem kullanıcı hem de gezegenimiz için tamamen doğal ve güvenilir olduğu belirtilmiş.

Çerçevesi sıradan plastik gözlüklere göre doğada 100 kat daha hızlı -suda ya da toprakta yaklaşık 10 yılda- çözünüyor. Camları biyobozunabilir özellikte olmasa da, onlar da %100 geri dönüştürülerek yeniden kullanılabiliyor.

Kaynak: Bigumigu
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.