Opak Lens Türkiye’nin İlk Yerli Polarize Cam Üreticisi Real Optik İle Anlaştı!

Opak Lens, Türkiye’nin ilk yerli polarize cam fabrikası Real Optik Polarize ile satış ve dağıtım anlaşması yaptı.

Opak Lens Türkiye’nin İlk Yerli Polarize Cam Üreticisi Real Optik İle Anlaştı!
10 Aralık 2018 Pazartesi 13:55

Türkiye’nin ilk yerli ve milli polarize cam fabrikası olan Real Optik Polarize Cam, 2018 yılı ortalarında İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu.

Tamamen yerli üretim olan polarize güneş gözlüğü camlarının Türkiye’de ilk ve tek olarak satış- dağıtımı, atılan imzalar ile Opak Lens tarafından yapılacak.



Türkiye’nin ilk yerli polarize cam fabrikası, meslekte 28 yılını geride bırakan Musa Tokluoğlu tarafından kuruldu. Real Optik Polarize’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Musa Tokluoğlu aynı zamanda optik sektöründe Adalet Bakanlığı’na kayıtlı bilirkişi.

Türkiye’nin ilk yerli polarize cam fabrikası, bir yıla yakın yapılan araştırmaların neticesinde dünyadaki en güncel ve en ileri teknolojiyle kuruldu.

İlk aşamada 200 bin çift cam olan tesisin aylık üretim kapasitesi, zaman içerisinde daha da artırılacak. Tesiste bütün baz, bütün ölçüler ve bütün renklerde cam üretimi yapılabiliyor.

Tesisin fiyat politikası Çin ile rekabet edebilecek düzeyde ekonomik olup, kalite olarak da tüm dünya markalarının kullandığı cam kalitesindedir.

Ortadoğu ve Avrupa ülkeleri ile satış ve dağıtım görüşmeleri devam ediyor.


Real Optik Polarize camların numuneleri, Silmo Optik Fuarı’nda Opak Lens standında görülebilir.


Polarize Nedir ve Polarize Güneş Gözlüğünün Faydaları Nelerdir?

Polarize, camın içerisindeki bir film tabakasıdır. Cam hamur halinde iken yani işlenmemişken camın içerisine konulur.

Polarizenin en büyük özelliği yüzeylerden gelen yansımaları ve parlamaları iyi absorbe etmesidir.
Etraftaki beyaz betonlardan, su birikintisinden, yoldan, camdan ve asfalttan çevreye yansımalar görülür. Polarize güneş gözlüğü, bu yansımaları camın ön kısmında ve tek noktada toplayarak geriye yansıtır ve böylece gözün kamaşmasını önler.

Yolda araç kullanırken ön camda veya aksamlarda oluşan yansıma ve parlamalar özellikle gözleri hassas olan kişileri oldukça etkiler. Polarize cam, bu yansıma ve parlamaları tek noktada toplayarak geri yansıtır. Görüşü netleştirir.

Gözünden operasyon geçirmiş kişilerin göz hassasiyeti daha fazla olacağı için özellikle polarize camlı güneş gözlüklerini tercih etmesi gere


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.