Kaçakçılıkla Mücadeleye Vatandaştan Destek!

Gelen ihbar çağrıları sayesinde 40 milyon lira değerinde kaçakçılık engellendi.

Kaçakçılıkla Mücadeleye Vatandaştan Destek!
13 Kasım 2017 Pazartesi 12:35

Kaçakçılıkla mücadelede daha etkin olmak için kurulan ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na gelen ihbar çağrıları sayesinde 40 milyon lira değerinde kaçakçılık engellendi.

Ülke genelinde yapılacak her tür kaçakçılığı engelleme adına 2009 senesinde kurulan ve 7 gün 24 saat çağrı kabul eden ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na 10 aylık sürede 20 bin 671 çağrı yapıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin vermiş olduğu bilgiler dahilinde, ALO 136'ya yapılan çağrıların 2 bin 730'u ihbar olarak kaydedildi ve konuyla alakalı taşra birimlere bildirildi. İncelemeler yerinde yapıldı. Gerçekleşen operasyonlar sonucunca nerdeyse 40 milyon lira değerinde kaçak eşya bulundu.

Gelen çağrılarda ticari eşya kaçakçılığı ile alakalı ihbarlar en başta bulunuyor. Bu ihbarları sigara, uyuşturucu, akaryakıt ve alkol kaçakçılığı yönündeki çağrılar seyretti. İhbarlara dikkat edildi ve yapılan yakalamalar sonucu kaçak sigara en başta bulunurken, bunu "Taklit" hazır giyim ürünleri, sahte gözlük, saat ve çanta takip etmekte. 

İhbarda Bulunanlara İkramiye Verildi

Bahsedilen ihbarlar sayesinde, sahte alkollü içki imalathaneleri tespit edildi, çok sayıda sentetik uyuşturucu hap ve uyuşturucuların yapımında kullanılan kimyasal maddeler, kaçak akaryakıt ürünleri, elektronik eşyalar, gıda maddeleri ve tıbbi malzemeler bulundu. Kaçakçılıkla mücadele çalışmalarına destek vermeleri karşılığında ihbarı yapan vatandaşlara toplamda 350 bin lira ikramiye verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının merkez binasında olan ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na yapılan çağrılar, burdan gümrük ve ticaret bölge müdürlüklerine bağlı gümrük muhafaza kaçakçılık ve istihbarat müdürlüklerine otomatik yönlendirildi. Gümrük muhafaza görevlileri, gelen ihbarları dikkate alarak, gerekli müdahalelerde bulundu.

Kaynak: ekonomi7.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.