İtalyan Gözlük Devi Türkiye Pazarı İçin Hedef Büyüttü

"Türkiye potansiyeline inandığımız bir pazar. Yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi

İtalyan Gözlük Devi Türkiye Pazarı İçin Hedef Büyüttü
25 Şubat 2019 Pazartesi 10:00

İtalyan gözlük devi Safilo’nun Türkiye için hedef büyüttüğünü ilan eden bu haberin tam da geçen hafta yayınladığımız “NEDEN TÜRK MARKALARINI ARANAN MARKA YAPMIYORUZ” yazı dizimizin arkasından gelmesi çok ilgi çekici bir durum ortaya çıkardı, ne demiştik o yazımızda kısaca bir hatırlayalım isterseniz

“Yabancı sermayeli büyük firmalar başlangıçta yerel bağımsız mağazalar üzerinden satış yaparken, her zaman için yabancı sermayeli zincir mağazalara daha yakın davranır. Bunun nedeni birbirleri arasında olan küresel anlaşmalardır. Ancak şu anda ülkemizde yabancı zincir mağazaların sayıları hala az olduğu için yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri onlar için gereklidir. Bu gereklilik durumu ortadan kalkar kalkmaz ilişki de azalıp yok olacaktır. Ancak yerli üretici için, yabancı üretim ama yerli markalar için durum farklıdır. Yerli üretici ve yerli markalar için tek satış noktası yerel bağımsız optisyenlik müesseseleridir. Bu iki oluşumun kazan-kazan ilişkisi vardır. Ve bu iki oluşumun var olabilmesi, yaşayabilmesi, gelişebilmesi ve büyümesi uzun vadede birbirine bağlıdır. Kısa süreli ilişkilere kapılmadan uzun vadeli düşünmek bu oluşumları güçlendirecektir.”

İşte tam bizim özetlediğimiz konuyu detaylı bir şekilde vurgulayan haber: ‘Türkiye’ye gözlük yatırımı sürecek’ peki bu İtalyan devinin yatırım dediği ne: ““2018 bizim için yatırım yılı oldu diyebilirim. Türkiye’de geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz Polaroid Eyewear kampanyasının başarısını takiben, bu yıl da yatırımlarımıza devam edeceğiz.” Böyle diyor Safilo CEO su Angelo Trocchia, yani Türkiye’ye yatırım dediği sadece mevcut pazardan daha çok pay alabilmek, yani yatırım namına ne üretim ne de istihdam söz konusu, bu bakış açısı ile sektörümüzün haberi değerlendirmesini temenni ederek görüşlerinize sunuyoruz.

‘Türkiye’ye gözlük yatırımı sürecek’

İtalyan gözlük devi Safilo Group CEO’su, “Türkiye’de kısa sürede hızlı ve güçlü adımlar attık. Türkiye potansiyeline inandığımız bir pazar. Yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi

İtalyan gözlük devi Safilo Group, Türkiye pazarı için hedef büyüttü.

Safilo Group CEO’su Angelo Trocchia, 2015 yılında Türkiye’yi Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi için merkez olarak konumlandırdıklarını anımsatarak, “Ülkede kısa sürede hızlı ve güçlü adımlar attık. Türkiye potansiyeline inandığımız, iyileşme kabiliyeti ve hızına güvendiğimiz bir pazar. Türkiye’de modayı takip eden bilinçli bir kitle var. Lüks segmentindeki başarımızın yanı sıra güncel segmentlerde de önemli fırsatlar gözlemliyoruz. Burada Polaroid ve Carrera markalarımızın performansı da ayrıca dikkat çekici” dedi.

 Yatırımlara devam

2018 yılı için planladıkları marka yatırımları için uygun altyapı hazırlıklarını tamamladıklarını ve bu yıl bu anlamda ciddi atılımlar yaptıklarını dile getiren Trocchia, “2018 bizim için yatırım yılı oldu diyebilirim. Türkiye’de geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz Polaroid Eyewear kampanyasının başarısını takiben, bu yıl da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Safilo Group olarak global vizyonumuzun yanında yerel ihtiyaçları da titizlikle analiz ederek, buna uygun adımlar atıyoruz” diye konuştu.

Trocchia, global piyasadaki hedeflerine de değinerek, şunları söyledi:

“Dünyada optik sektörü, 2018’de yaklaşık 18 milyar euro değerinde ve 2020 yılına kadar yüzde 3-4 oranında büyüme beklentisi var. Optik çerçeve ve güneş gözlüğü piyasasında son yıllarda esnek ve sağlam bir büyüme yaşandı.

Çocuklar ve genç yetişkinler arasında optik çerçeve kullanımı giderek yerleşik hale gelen yaşam tarzıyla artıyor. Materyaller daha önemli bir rol oynamaya başladı. Optik çerçeve, güneş gözlükleri önemli hale geldi. Bunun yanında zararlı radyasyona ve yoğun ışığa karşı etkin koruma sağlıyor.

Gözlerin korunması, gittikçe daha da yaygınlaşan bir trend ve önemli bir sağlık zorunluluğu. Bunlara ek olarak gözlük artık kişisel stilin olmazsa olmaz tamamlayıcısı ve önemli bir moda aksesuarı olarak yerini daha da sağlamlaştırdı.”

Marka portföylerinde 2019 yılındaki değişimle ilgili de Trocchia, “Kendi sahibi olduğumuz markalarımız Polaroid, Carrera, Safilo ve Smith’i daha da geliştirmek ve kendi pazar segmentlerinde büyütmeyi hedefliyoruz. Dior, Jimmy Choo, Kate Spade, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Max Mara, Marc Jacobs gibi yaklaşık 20 tane önemli lisanslı markamız var. Ana hedefimiz, tüm markalarımızı geliştirmeye devam etmek ve portföyümüzü kapsamlı bir şekilde dengelemek.

Portföy genişliyor

Bunun yanı sıra dünyadaki güçlü ve kalitatif gözlük kategorisini geliştirmek isteyen tüm bu markaların iş ortağı olarak misyonumuz, Safilo’nun endüstrinin en yetenekli ve güvenilir oyuncularından biri olarak pozisyonunu sürdürmesini sağlamak. Tabii ki, hem sahibi bulunduğumuz, hem de lisanslı markalarımız için yeni işbirliği fırsatlarına yönelik radarlarımız açık.

Tasarım, ürün geliştirme ve üretim alanlarındaki uzmanlığımız ve dünyada 100 bin noktaya ulaşan benzersiz toptan dağıtım alanımız ile marka portföyünde kademeli bir değişim yaşandığında bile endüstride öncü rol oynamaya devam edeceğiz.”

‘Dijital dönüşümü başlattık’

Son altı ayda iş modellerini güçlendirdiklerini dile getiren Trocchia, şöyle konuştu:

“En önemli pazarları yönetecek kapsamlı sektör uzmanlığına, pazar bilgisine, müşterilerle doğrudan ilişkiye ve yerel tüketicilere dair derinlemesine iç görüye sahip yeni iş liderlerini bünyemize kattık. Ek büyüme fırsatları sağlama amacıyla kadromuza dijital stratejimizi şekillendirecek yeni bir dijital dönüşüm lideri katıldı.

Global gözlük endüstrisinin ikinci en büyük oyuncusu olarak müşterilerimize daha da iyi hizmet vermeye yönelik hizmet araçlarımıza, inovasyon yeteneklerimiz ile eşsiz ürün uzmanlığımıza güveniyoruz.”

Kaynak: www.milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
liuba Rotaru - 2 yıl önce
meraba ben italyan gözlük orijinal ilginyorum toptam