İşyerinde Göz Sağlığınıza Dikkat Edin!

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve IAPB,( Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı) işçilerin görme yeteneğinin korunmasının önemini vurgulayan yeni bir rapor yayınladı.

İşyerinde Göz Sağlığınıza Dikkat Edin!
08 Eylül 2023 Cuma 11:00

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve IAPB,( Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı) işçilerin görme yeteneğinin korunmasının önemini vurgulayan yeni bir rapor yayınladı.

CENEVRE (ILO Haberleri) – Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve IAPB tarafından hazırlanan yeni bir raporda işçilerin göz sağlığını korumak için daha fazla şey yapılması gerektiği vurgulandı.

Çalışma Dünyası Göz Sağlığı  raporuna göre , 13 milyon kişi işlerine bağlı görme bozukluğu yaşıyor ve her yıl işyerinde tahminen 3,5 milyon göz yaralanması meydana geliyor. Bu, tüm ölümcül olmayan mesleki yaralanmaların yüzde 1'ine tekabül ediyor.

Göz sağlığı işgücü piyasalarını önemli ölçüde etkiliyor: Görme bozukluğu olan çalışanların istihdam edilme olasılığı, olmayanlara göre yüzde 30 daha az. Ekonomik kalkınma, görme bozukluğunun yaygınlığında önemli bir rol oynuyor; düşük ve orta gelirli bölgelerde, yüksek gelirli bölgelere göre yaklaşık dört kat daha fazla vaka görülüyor.

Çalışma, görme bozukluğu vakalarının yüzde 90'ından fazlasının önlenebilir veya mevcut, yüksek maliyetli müdahalelerle tedavi edilebilir olduğunu vurguluyor. Bu, göz sağlığı işçi sağlığının ayrılmaz bir parçası olduğundan, işçilerin refahını korumak için koordineli küresel, ulusal ve işyeri girişimlerine duyulan ihtiyacın altını çiziyor.

Çalışanların vizyonunu korumaya ve geliştirmeye yönelik mesleki güvenlik ve sağlık (İSG) programlarının üç hedef göz önünde bulundurularak tasarlanması gerektiğini belirten çalışma, şunların altını çiziyor: her işyerinde belirli tehlikelere maruz kalmanın önlenmesi; çalışanların mevcut göz sağlığının korunması ve çalışanların doğal olarak meydana gelen görme kayıplarının risk değerlendirmelerine dahil edilmesini sağlayacak bir sistem sağlanması.

Göz sağlığı programlarının yanı sıra işverenlerin, işçilerin ve temsilcilerinin göz hastalıklarını önleme konusundaki görev, hak ve sorumlulukları konusunda işçilere danışılmalıdır.

ILO, gözleri de dahil olmak üzere işçilerin güvenlik ve sağlığının korunmasının önemini vurguluyor. ILO Çalışma İdaresi, İş Teftişi ve Mesleki Güvenlik ve Sağlık Başkanı Joaquim Pinto Nunes “Göz sağlığı bilincine ve etkili uygulamaya öncelik vererek çalışanların güvenli ve sağlıklı bir ortama erişmesini sağlayabiliriz. Bu, onların genel refahını sağlar, eşitsizlikleri azaltır ve verimliliğin artmasına yol açar," dedi

IAPB Başkanı Caroline Casey, "Bu rapor herkese gözlerimize bakmanın hayati önemini gösterirken, aynı zamanda işyerinde göz sağlığının nasıl korunacağı ve geliştirileceği konusunda inanılmaz derecede yararlı rehberlik ve tavsiyeler sunuyor" dedi.

Bu yıl 'İşyerinde Gözlerinizi Sevin' temasıyla işyerinde göz sağlığının önemine odaklanan Dünya Görme Günü'nden bir ay önce gerçekleşen çalışma dünyanın dört bir yanındaki işverenleri, çalışanlarının göz sağlığına öncelik vermeye çağırıyor.

Kaynak: www.iapb.org/news


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.