İstanbul Eczacı Odası : "Üyelik Zorunlu Değil"

"Eczacı odalarına kayıtlı eczacılar diğer kanunlarla kurulmuş meslek odalarına kaydolmaya zorunlu değildir."

İstanbul Eczacı Odası : "Üyelik Zorunlu Değil"
09 Ocak 2020 Perşembe 14:15

İstanbul Eczacı Odası tarafından Eczane Optiklerin Optisyen - Gözlükçüler Odalarına kayıt zorunluluğu olmadığına dair açıklama yapıldı, aşağıda dikkatinize sunuyoruz.

"Optisyen - Gözlükçüler Odası Üyeliği Hakkında Duyuru

İstanbul Optisyen - Gözlükçüler Odası tarafından optisyenlik faaliyeti yürütmekte olan eczacılarımıza yönelik olarak, 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanunun Geçici 4'üncü maddesinin 5'inci fıkrasında yer alan "Oda kurulan illerde ve bölgelerde faaliyette bulunan meslek mensupları odaların kuruluşundan itibaren üç ay içinde odaya kayıt olmak zorundadır" maddesi gerekçe gösterilerek 29.11.2019 tarihine kadar İstanbul Optisyen - Gözlükçüler Odasına kayıt zorunluluğu bulunduğu hususunda bildirim yapılmıştır.

Odamız, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna müracaat ederek 6643 Sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanununun 1'inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan  "Eczacı odalarına kayıtlı eczacılar diğer kanunlarla kurulmuş meslek odalarına kaydolmaya zorunlu değildir." hükmünün gereğini talep etmiştir. Zira bu madde uyarınca eczacıların, Eczacı Odaları dışında diğer kanunlarla kurulmuş meslek odalarına kayıt olma zorunluluğu bulunmamaktadır. 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, yazımıza istinaden vermiş olduğu cevabi yazıda, 6643 Sayılı yasada yer alan düzenleme gereğince Eczacı Odalarına kayıtlı eczacıların diğer kanunlarla kurulmuş meslek odalarına kaydolma mecburiyeti bulunmadığını açıkça ifade etmiştir. Bu yazı tarafımızca İstanbul Optisyen - Gözlükçüler Odasına da bildirilmiştir.

Bu sebeple Optisyenlik faaliyetini sürdüren meslektaşlarımızın İstanbul Optisyen - Gözlükçüler Odası tarafından  kendilerine bu konuda yapılan her türlü bildirimde herhangi bir işlem yapmamaları ve Odamızla bağlantıya geçmeleri önem arz etmektedir. Bilgilerinize sunarız."

İstanbul Eczacı Odası


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.