İnternetten Kontak Lens Satışlarına Karşı Duyarlılığından Dolayı Sahibinden.com'a Teşekkürler

Yasalara uygun davranış ve duruşlarından dolayı Sahibinden.com yetkililerini kutluyor ve teşekkür ediyorum.

İnternetten Kontak Lens Satışlarına Karşı Duyarlılığından Dolayı Sahibinden.com'a Teşekkürler
04 Şubat 2021 Perşembe 14:44

İHTARNAMELERE İLK OLUMLU YANIT
SAHİBİNDEN.COM’DAN

Değerli Meslektaşlarım,

28 Ocak 2021, Perşembe günü Optik Gazete’den bir duyuruda bulundum ve özetle dedim ki; “biz Opak Lens ve Cihan Medikal olarak yasaya uygun şekilde, bize ait olan ya da temsilciliğini yaptığımız kontak lens markalarının internette satılmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için büyük montanlı satış yapan internet alışveriş sitelerine, bizim ürünlerimizi satmamaları için ihtarname ile uyarıda bulunuyoruz. Yasal girişimimizin diğer kontak lens tedarikçilerine de örnek olmasını diliyoruz.”

İhtarnamemize ilk cevap yine noter kanalıyla, çok hızlı bir şekilde Sahibinden.com’dan geldi.

Öncelikle yasalara uygun davranış ve duruşlarından dolayı Sahibinden.com yetkililerini kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Söz konusu yazımda Türkiye’de yaygın satış yapan 5 büyük internet alışveriş sitesine noter kanalıyla ihtarname gönderdiğimizi belirtmiştim ve bu ihtarnameyi de yayınlamıştık. İhtarname kapsamında 5193 sayılı “Optisyenlik Hakkında Kanun”un kontak lens satış yetkisini yalnızca optisyenlik müesseselerine verdiğini, bu kapsamda online internet satışlarının yasal olmadığını bildirerek, kendi platformlarında başkalarının yürüttüğü satışlarda bize ait ürünlerin online satışına izin vermediğimizi belirtmiştik. Bu satışların yasalara uyan optikler tarafında HAKSIZ REKABETe neden olduğunu açıklamıştık.

İhtarnamemize ilk cevap Sahibinden.com sitesinden geldi. Bu konudaki talebimizi, kendi tabi oldukları yükümlülükler çerçevesinde destekler nitelikteki bu cevapta, ürünlerimizin satışını tespit ettiğimiz takdirde nasıl hareket etmemiz gerektiği bildirilmiştir. Sahibinden.com platformunda başkaları tarafından satılan Opak Lens ve Cihan Medikal ürünlerini tespit ettiğimiz anda şikayetimizi doğrudan bildirebileceğimiz [email protected] adresi verilmiştir. Böylece Sahibinden.com internet sitesinde yayınlanan şirketlerimize ait ürünlerin satış ilanlarını verilen adrese bildirilmesi halinde, yasal yükümlülükleri çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edilmiştir.

Bu durumda biz her zaman olduğu gibi Elegance ve Solotica markalarımızın takipçisi olacağız ve Sahibinden.com’da ürünlerimizin satıldığını gördüğümüz anda bildirimde bulunacağız.

Konunun evveliyatını ayrıntılı olarak incelemek için 28 Ocak 2021’de yayınlanan yazımın ve ekinde gönderdiğimiz ihtarname metninin linki ve Sahibinden.com’un cevabının yer aldığı link aşağıda verilmiştir.

Sahibinden.com’dan gelen cevap çok anlamlı ve değerlidir. Buradan iki önemli çıkarımda bulunabiliriz.

  • Demek ki bu işi kurumsal olarak yapan firmalar yasalara uyma konusunda olması gerektiği gibi hassas davranıyorlar. Ve bunun için gerekli sistemi kurmuşlar.
  • Demek ki isteyince, takip edince, gerçekten çözme niyetinde olunca bir yol bulunuyormuş!

Bir önceki yazımda yer alan dileğimizi burada da yineliyorum: Optik ürünlerin internetten online satışını engellemek adına yaptığımız çalışmaların diğer tedarikçi firmalara da örnek olmasını diliyor ve gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.

Saygılarımla,

H. Erol Harbi

Yönetim Kurulu Üyesi

Opak Lens

Cihan Medikal

Akay Optik

Optik Gazete

Gönderilen İhtarnameyi görmek için lütfen tıklayınız

Sahibinden.com'dan Gelen cevabı görmek için tıklayınız


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.