İntelden akıllı güneş gözlüğü!

Intel'den Akıllı Gözlük Piyasasında Büyük Hamle...

İntelden akıllı güneş gözlüğü!
08 Ocak 2015 Perşembe 08:44


Intel akıllı gözlük üreticisi Vuzix'e 25 milyon dolarlık yatırım yapıyor.

 

Intel Akıllı Gözlük piyasasında büyük bir potansiyel görüyor. İşlemcilerini Google Glass'a eklettirmiş ve gözlük üreticisi olan Luxottica ile yüksek teknolojili gözlükler üretmek üzere iş birliği yapmaya başlamıştı. Şimdi de internet-bağlantılı akıllı gözlük üreticisi Vuzix'e yüksek miktarda yatırım yapmaya hazırlanıyor. Vuzix'e göre Intel 24.8 milyon dolarlık Vuzix hissesi satın alarak şirketin %30'una ortak oldu. Intel'den henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmedi.

 

Vuzix, 2013 yılındaki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda M100 model akıllı gözlüklerini tanıtmışlardı. 2013 yılından bu yana cihaza bir çok yükseltme yapıldı. Nuance ses kontrol sistemi için çevrimdışı desteği gibi başarılı eklentiler eklendi. Ocak 2013'te şirket akıllı güneş gözlükleri geliştirdiğini açıklamıştı.

 

Kaynak: milliyetteknoloji.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.