İngiltere'deki Göz Araştırmasının Sonuçları Açıklandı!

İngiltere'de yapılan bir araştırma miyop vakalarındaki artışın, kapalı mekanlarda çok fazla zaman geçirmekten kaynaklandığını ortaya çıkardı... Uzmanlar buradan da, uzun süre eğitim almanın görme yeteneğine zarar verdiği sonucuna vardı.

İngiltere'deki Göz Araştırmasının Sonuçları Açıklandı!
08 Haziran 2018 Cuma 14:19

Cardiff ve Bristol Üniversiteleri'nden uzmanlar, yaptıkları araştırmada önemli bulgulara ulaştılar.

Araştırma ile 50 yılda miyop vakalarındaki artışın, kapalı mekanlarda çok fazla zaman geçirmekten kaynaklandığı tespit edildi.

Uzmanlar araştırmada, 68 bin kişinin genetik bilgilerini inceledi.

Genetik olarak uzun süre eğitim almaya yatkın kişilerde miyop olma ihtimalinin daha fazla görüldüğü belirlendi... Genetik olarak miyopluğa yatkınlığın ise insanları daha uzun süre eğitim almaya yöneltmediği saptandı.

Uzmanlar buradan da görme yeteneğine zarar verenin, daha uzun süre eğitim almak olduğu sonucuna vardı.

Eğitim görülen süre ne kadar uzarsa, görme yeteneğinin o kadar çok zarara uğradığı tezinin bu bilimsel araştırmayla kanıtlandığı belirtildi.
 
Kaynak: KanalB
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.