İlaç ve Eczacılık Kurum Başkan Yardımcısı Dr.Ali Alkan Oldu

İlaç ve Eczacılık Kurum Başkan Yardımcısı Dr.Ali Alkan Oldu
30 Temmuz 2016 Cumartesi 11:23

TİTCK’nın İlaç ve Eczacılık’tan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Ali ALKAN oldu. Kurum Başkanı Dr. Hakkı GÜRSÖZ, daha önce yürüttüğü bu görevi Ekonomik Değerlendirmeler ve İlaç Tedarik Yönetimi Dairesi Başkanı Dr. Ali ALKAN ’a devretti.

Söz konusu Daire Başkanlığı görevine de Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Banu BAYAR getirildi.





DR. ALİ ALKAN KİMDİR?

1978 yılında Adıyaman’da doğdu. Liseyi Antalya Gazi Lisesi’nde tamamladı. 2001 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (İngilizce) mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. Barcelona Pompei Fabra Üniversitesinden “Farmakoekonomi” alanında diploma aldı. Alkan, Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü’ndeki yüksek lisans eğitimine ise devam etmektedir. 2001-2002 yılları arasında Kırıkkale/Çelebi’de Sağlık Grup Başkanı; 2002-2003 yılları arasında Eskişehir Hava Hastanesi’nde Tabip Asteğmen; 2003 -2006 yılları arasında, Ankara/Kalecik Hasayaz Sağlık Ocağı’nda tıp doktoru, 2006-2009 yılları arasında ise Kalecik Merkez Sağlık Ocağı’nda sorumlu hekim olarak görev yaptı. 2009 yılında Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü’ne girdi. “Reçete Bilgi Sisteminin Geliştirilmesi” konusunda çalıştı. 2012-2016 yılları arasında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda, Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Tedarik Yönetimi Dairesi Başkanlığı yaptı. 2016 yılında ise Ekonomik Değerlendirmeler ve İlaç Tedarik Yönetimi Dairesi Başkanlığı’na getirildi. Alkan, 2016 yılının Temmuz ayından itibaren İlaç ve Eczacılık Kurum Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

İyi derecede İngilizce bilen Alkan evli ve üç çocuk babasıdır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.