İkinci Çalışma İçin 28 Hastanın 43 Gözü İncelendi!

VSY Biotechnology’nin multifokal ve monofokal Göz İçi Lenslerine (GİL) ilişkin gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların sonuçları uluslararası dergilerde yayımlandı.

İkinci Çalışma İçin 28 Hastanın 43 Gözü İncelendi!
30 Kasım 2015 Pazartesi 09:52


Opr. Dr. Servet Çetinkaya tarafından, VSY Biotechnology’nin multifokal ve monofokal Göz İçi Lenslerine (GİL) ilişkin gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların sonuçları uluslararası dergilerde yayımlandı.

Opr. Dr. Servet Çetinkaya, VSY Biotechnology’nin Göz İçi Lensleri (GİL) implante edilen kişilerin gözlerini inceleyerek 2 ayrı çalışma gerçekleştirdi. “Phacoemulsification In Eyes With Cataract and High Myopia” isimli çalışma Arqivous Brasilerios De Oftalmologia dergisinin 2015, 78.Cilt, 5. sayısında yayınlandı. “The Visual Outcomes of Multifocal IOL Implantation In Patients With Cataract and High Hyperopia and Patient Selection” çalışması ise International Journal of Ophthalmology dergisinin 2015, 8. Cilt, 6. sayısında yer aldı.

Dr. Çetinkaya, çalışmaların özeti ve sonucuna ilişkin şunları söyledi: “The Visual Outcomes of Multifocal IOL Implantation In Patients With Cataract and High Hyperopia and Patient Selection” çalışmamız; katarakt ve yüksek hipermetropisi olan hastalarda görsel sonuçları değerlendirmek için yaptığımız bir retrospektif çalışmadır. Bilateral katarakt ve yüksek hipermetropisi olan fakoemülsifikasyon ve multifokal göz içi lensi implantasyon cerrahisi geçiren 13 hastanın 26 gözünü inceledik. Preoperatif ve postoperatif düzeltilmemiş ve düzeltilmiş uzak, orta ve yakın mesafe görme keskinliklerini kaydettik ve istatistiksel olarak kıyasladık. Postoperatif uzak, orta ve yakın görmeler anlamlı olarak preoperatif görmelerden daha iyiydi.

Ameliyatlarda kullandığımız multifokal göz içi lensi, hidrofobik yüzey ve UV absorbsiyonuna sahiptir. GİL’in asferik yapısı korneal aberasyonları düzeltmekte, difraktif yüzeyi ise ‘glare’ ve ‘halo’ görüntüsünü azaltmakta ve pupil çapının büyüklüğünden de etkilenmemektedir. Ayrıca optik kenar dizaynı posterior kapsül opasifikasyonunu azaltmaktadır.

Sonuç olarak, VSY Biotechnology’nin difraktif multifokal akrilik göz içi lensi gözlük bağımlılığını azaltmakta ve yüksek düzeyde uzak, orta ve yakın görme sağlamaktadır, ayrıca sebep olduğu rezidüel refraktif hatalar oldukça düşük düzeydedir. Multifokal GİL implantasyonunda hasta seçimi önemlidir, yüksek hipermetropisi olan hastalar multifokal GİL implantasyonu için uygun adaylardır, çünkü cerrahi öncesi uzak ve yakın görmeler ne kadar düşükse, cerrahi sonrası hasta memnuniyeti de o kadar yüksektir.

İKİNCİ ÇALIŞMA İÇİN 28 HASTANIN 43 GÖZÜ İNCELENDİ:

Diğer bir çalışmamız olan ’Phacoemulsification In Eyes With Cataract and High Myopia’, (Arqivous Brasilerios De Oftalmologia) da yüksek miyopi ile kataraktı olan hastalarda fakoemülsifikasyon ve GİL implantasyonu cerrahisinin sonuç ve komplikasyonlarını değerlendiren retrospektif bir çalışma idi. Bu çalışmada katarakt ve yüksek miyopisi olan ve fakoemülsifikasyon ve GİL implantasyon cerrahisi geçiren 28 hastanın 43 gözünü inceledik.

Hastalarda nükleer katarakt oranı anlamlı olarak yüksekti. Ameliyatlarda VSY’nin monofokal akrilik arka kamera GİL’ini kullandık. Postoperatif sferik eşdeğer refraksiyon değerleri preoperatif değerlere göre anlamlı olarak daha düşüktü ve postoperatif düzeltilmemiş ve düzeltilmiş görme keskinlikleri preoperatif görmelere göre anlamlı olarak daha yüksekti.”

Kaynak: gercekgundem.com

 


 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.