Her Saniye Ağlıyormuşuz da Haberimiz Yokmuş!

Bir insan hayatı boyunca 80 litreye yakın gözyaşı akıtır.

Her Saniye Ağlıyormuşuz da Haberimiz Yokmuş!
14 Ekim 2015 Çarşamba 17:20

Gözyaşı Nasıl Oluşur?

Ağlamak diye de tanımladığımız gözyaşı oluşumu, aslında aralıksız devam eder. Üst göz kapağımızda bulunan gözyaşı bezleri sürekli sıvı üretir. Gözümüzü her kırptığımızda bu sıvı gözümüzün yüzeyine dağılır. Gözyaşı gözümüzün buruna yakın köşesinde bulunan kanal aracılığıyla burun boşluğuna akar. 

Gözyaşının görevi gözü dış etkenlerden; toz, mikrop, bakteri ve gözümüze kaçabilecek diğer nesnelerden korumaktır. Gözümüze bir şey kaçması durumunda ya da hüzün, acı gibi hislerimiz yoğunlaştığında gözyaşı bezleri daha fazla çalışır, dolayısıyla daha fazla sıvı üretir. Bu yoğunlaşma sırasında burun kanalı çok çabuk tıkanır ve gözyaşı yanağımızdan süzülür. Bir insan ortalama ömrü boyunca 80 litre gözyaşı akıtır.

Kaynak: haber3.com




İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.