Güneş Gözlüğü Takmadan Sokağa Çıkmayın!

Uzmanlar doğru güneş gözlüğü kullanmanın önemine dikkat çekiyor.

Güneş Gözlüğü Takmadan Sokağa Çıkmayın!
08 Nisan 2024 Pazartesi 10:15

Güneş Gözlüksüz Sokağa Çıkmayın

Güneş patlamalarının fazla olacağı 2024 yılında güneşli günlere az kaldı. Güneş gözlüğü kullanımı göz sağlığımız için hayati önem taşıyor, uzmanlar doğru güneş gözlüğü kullanmanın önemine dikkat çekiyor.

Güneş gözlüğü kullanmıyorsanız ya da güneş gözlüğü seçimini yanlış yaptıysanız gözlerde belirli problemlerin oluşması kaçınılmaz oluyor. Güneşin direkt olarak göz ile temas etmesi durumunda kuruluk, kaşıntı ya da ağrı problemleri kısa bir süre içerisinde kendisini göstermeye başlıyor.

Göz kapaklarının sürekli olarak güneşe maruz kalması durumunda göz derisinde kanser oluşumu gözlemlenebilmektedir. Güneşten gelen ultraviyole ışınları deriye zarar verdiği gibi gözün kornea kısmına da büyük zararlar verebilmektedir. Doğru cam rengi seçimi yapılmamış olan gözlükler ya da gözlüklerini kullanmayan kişilerde kornea üzerinde lekeler ya da belirli oranlarda görme kayıpları oldukça yaygın olacaktır.

Güneş Gözlüğü Neden Baş Ağrısı Yapar?

Güneş gözlükleri, tıpkı güneş kreminin cildimizi koruduğu gibi gözlerimizi korur. Güneşin zararlı UV ışınlarına temas etmesini engeller ve daha iyi bir bakış açısı yakalamanızı sağlar.

Güneşin gözünüze sağladığı tüm bu faydaların yanı sıra, bazı durumlarda bu gözlükler başınızı ağrıtabilir. Güneş gözlükleri, farklı şekle, çerçeveye, renge ve malzemeye sahiptir. Tüm bu etmenler, güneş gözlüğü seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardır. Eğer güneş gözlüğü kullanırken baş ağrısından bir türlü kurtulamıyorsanız, size en uygun olan gözlüğü bulamamış olabilirsiniz.

Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilmelidir?

Güneş gözlüklerini seçerken yüz tipinize en uygun, gözünüzü tam koruyacak şekilde tercih yapmalısınız. Gözünüz korunmazsa, içeri sızan güneş ışığı başınızı ağrıtabilir. Bazı gözlüklerin çerçeve ve sapı, burnunuza ve kulağınıza denk gelmemiş olabilir. Gözlüğün şeklinden kaynaklanan bu sorunlar baş ağrısına sebep olabilir, bu nedenle gözlüğün sıkı olduğunu fark ettiğinizde, tüm gözlükçülerde sapını ayarlama yaptırabilirsiniz.

Eğer güneş gözlükleriniz numaralı ise ve baş ağrısı yaşıyorsanız, gözlük numaranız gözünüzle uyumlu olmamış olabilir. Optik ve güneş gözlüğünü bir arada kullananların, görme bozukluğu derecesine göre güneş gözlüğü yaptırmalıdır.

Kaynak: https://www.gunisigigazetesi.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.