Güneş Gözlüğü Kullanmadı Gözünden Oldu

Nadir bir durum olan bu hastalık güneş ışınlarının sudan, kumdan veya kardan yansıması sonucu ortaya çıkıyor.

Güneş Gözlüğü Kullanmadı Gözünden Oldu
15 Mayıs 2023 Pazartesi 16:27

Genç Kadın Tatilde Kör Kaldı

Gözdeki Lekeye Dikkat!

47 yaşındaki Dana Galiano ailesiyle gittiği tatilde kabusu yaşadı. Tatil boyunca güneş gözlüğü takmayan Galiano, hayatının hatasını yaptığının farkında değildi.

Tatilden dönen Galiano, bir süre sonra gözünde bir yanma hissetti. Sık sık güneş gözlüğü takmaya başlayan Galiano'nun acıları kısa zaman sonra tamamen geçti ancak uzun vadede görüş mesafesi oldukça düştü.

ÖMÜR BOYU GÖZLÜK KULLANACAK

Galiano, doktorun kendisine bir dizi tedavi yaptıktan sonra gözlük kullanmasını tavsiye ettiğini aktardı. Hayatı boyunca göz yorgunluğu çekecek olan Galiano, artık hayatında göz sağlığına daha da önem vereceğini söyledi.

Öte yandan doktora göre Galiano'nun hastalığının nedeni güneş ışınlarının göz içinde bulunan fotokeratin isimli bölgeye verdiği zarar.

Nadir bir durum olan bu hastalık güneş ışınlarının sudan, kumdan veya kardan yansıması sonucu ortaya çıkıyor.

Kaynak: www.turkiyegazetesi.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.