Güneş Gözlüğü Çeşitleri Hakkında Her Şey

Tarihçelerine ve varyasyonlarına kadar güneş gözlükleri modelleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi gözden geçiriyoruz

Güneş Gözlüğü Çeşitleri Hakkında Her Şey
16 Temmuz 2023 Pazar 11:07

İster plaja gidiyor ister şehirde yürüyüşe çıkıyor olalım, güneş gözlükleri gardırobumuzun önemli bir parçasıdır. Bir moda aksesuarı olarak kullanılabilirler, ancak aynı zamanda asıl işlevleri gözlerimizi UV ışınlarına karşı koruma görevi görmeleridir ve hatta ruh haliniz hakkında fikir bile verirler.

Bu yazıda, farklı güneş gözlüklerinden, tarihçelerine ve varyasyonlarına kadar güneş gözlükleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi gözden geçireceğiz.

AVIATOR CLASSIC

Aviator Classic, 1920'lerde popüler olan bir güneş gözlüğü stilidir. Havacı gözlüğü olarak da bilinir. Aviator Classic, siyah veya kahverengi deri veya plastik camlı metal çerçeveler gibi farklı renk ve malzemelerde olabilir. Erkekler ve kadınlar için tasarlanmışlardır ve aralarında açılı bir kaş çubuğu bulunan yuvarlak, oval şekilli camlar (mermi şeklinde de denir) dahil olmak üzere birçok farklı şekle sahiptirler.

CLUBMASTER

Clubmaster, 1950'lerden beri var olan klasik bir stildir. Clubmaster çerçevesi, diğer güneş gözlüğü stillerinden daha erkeksi bir his veren yuvarlak camları ve düz köprüsüyle ön plana çıkar. Çerçevenin kendisi tipik olarak metal veya plastikten yapılır, ancak ahşap ve asetattan (bir tür plastik) de yapılabilir. Clubmasters, yıllar boyunca Brad Pitt ve Justin Timberlake gibi ünlüler tarafından tercih edildi; stil seçimlerinde aşırıya kaçmadan kıyafetlerine biraz hava katmak isteyen erkekler arasında da popülerdirler!

HINGELESS

Çerçevesiz güneş gözlükleri, çerçeve şeklinde kalıplanmış tek parça plastikten yapılmıştır. Hafif, konforlu ve dayanıklıdırlar. "Tek parça" güneş gözlüğü olarak da bilinirler. Çerçevesiz gözlüklerde çerçeve yoktur; gözlük camları gözlüklerin diğer bölümleri (sap ve burun köprüsü) tarafından yerinde tutulurlar ve hatta içine gömülürler. Bu, onları diğer tasarımlardan daha sağlam kılar ve bazı kullanıcılar çerçeveli gözlüklerin uzun süreli kullanımdan sonra yüzlerinde gevşeklik hissi uyandırdığını fark ettiklerini söylüyorlar (bazıları tercih etse de).

ROUND

Yuvarlak güneş gözlükleri en popüler güneş gözlüğü türüdür. Her tür yüz için harika bir seçimdir ve farklı şekil ve boyutlarda gelirler, böylece yüz şeklinize en uygun çifti bulabilirsiniz. Yuvarlak güneş gözlükleri, farklı zevklere hitap eden birçok farklı stilde gelir. Daha feminen veya keskin bir şey istiyorsanız klasik yuvarlak çerçeveler, havacı tarzı güneş gözlükleri ve hatta kedi gözü çerçeveler arasından seçim yapabilirsiniz!

SHIELD

Kalkan güneş gözlükleri en popüler güneş gözlüğü türüdür ve gözlerinizi güneşten korumak için harikadır. Plastik, metal veya polikarbonattan (kurşun geçirmez cam yapmak için kullanılan malzemenin aynısı) yapılabilirler. Shield'lar farklı şekillerde gelir: Aviator tarzı çerçeveler yüzünüzü saran kavisli yanlara sahiptir; wayfarer çerçeveler kulaklarınızın ötesine uzanmayan düz yanlara sahiptir; wraparound tarzı daha fazla yüzünüzü kaplar ancak yan görüş için az yer bırakır.

SPORT

Spor güneş gözlükleri, spor etkinliklerine katılırken giyilmek üzere tasarlanmıştır. Genellikle normal güneş gözlüklerinden daha küçüktür ve fiziksel aktivite sırasında yüzden düşmemelerini önlemek için daha geniş bir burun bölümüne sahiptirler. Spor gözlükleri genellikle hafif plastikten yapılmıştır, bu da onları diğer gözlük türlerinden daha ucuz yapar, ancak yanlışlıkla düşürürseniz kırılma riskini artırır. Spor gözlükleri terimi, bu tür bir güneş gözlüğü tasarımına atıfta bulunulurken sıklıkla kullanılan bir terimdir; ancak "gözlük" terimi sadece polarize lensler gibi diğer optik özelliklerle birlikte reçeteli lensleri de takabileceğiniz türler için kullanılır.

FOLDABLE AND HINGED

Katlanabilir ve menteşeli güneş gözlükleri, taşıması kolay olmaları nedeniyle popülerdir, ancak takmaları biraz daha zor olabilir. Dikdörtgen şeklinde katlanırlar, bu da onları cebinizde veya çantanızda saklamak için ideal hale getirir. Aynı zamanda seyahat etmek için harikadırlar çünkü çok fazla yer kaplamazlar! Genellikle gözlüklerin yüzünüzde ne kadar geniş veya dar olmasını istediğinizi ayarlayabilmeniz için menteşelere sahiptirler. 

Güneş gözlükleri, gözlerinizi korumak için gereklidir. Güneş gözlükleri, retina ve makula hasarına yol açabilen UV ışınlarından gözleri korur. Ayrıca parlamayı azaltır ve zararlı mavi ışığı filtreler. Güneş gözlüklerini moda aksesuarı veya stil ifadesi olarak kullanabilirsiniz, farklı tarzlarda güneş gözlükleri takarak, siyah, kahverengi veya kırmızı gibi farklı renklerle, kot pantolon veya resmi elbise gibi her tür kıyafetle kombinleyebilirsiniz. Üzerine istediğiniz gibi kişiselleştirme yaparak yani isminizi veya logonuzu bastırarak. tercihinize göre özelleştirebilirsiniz.

Kaynak: www.dailyinfographic.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.