Gözlüklü Nörd Emojisi Değişsin Kampanyası

‘Gözlük Takmak Havalı!’ İngiltere’de 10 Yaşındaki Bir Çocuk, Apple’a Karşı “Nörd” Emoji’si değişsin kampanyası başlattı

Gözlüklü Nörd Emojisi Değişsin Kampanyası
04 Aralık 2023 Pazartesi 10:39

10 Yaşındaki Çocuk, ‘Nörd’ Emoji’sini Değiştirmek İçin Kampanya Başlattı: ‘Gözlük Takmak Havalı!’

İngiltere’de 10 Yaşındaki Bir Çocuk, Apple'ın “Nörd” Emoji’sine karşı Çıkıyor ve tepki olarak bir kampanya başlatıyor.

“Teddy Cottel, Apple’ın gözlük takan birini gösteren emoji’sinden rahatsız oldu. Emoji’deki kişinin ön dişleri dışarı çıkıyor.”

Bir çocuk, Apple’ın “nörd” emoji’si konusunda başkaldırıda bulunuyor. Oxfordshire’dan Teddy Cottlel, Apple’ın değiştirmesini istediği bir emojisi konusunda kampanya başlattı. Emoji, gözlük takan gülümseyen bir yüzü ve dışarı çıkan iki ön dişi tasvir ediyor.

Teddy, gözlük kullanan biri olarak BBC’ye şunları söyledi: “Bu, insanlara bizi nörd sanıyor gibi hissettiriyor ve bu tamamen korkunç. Bu beni üzgün ve sinirli hissettiriyor ve eğer ben bunu rahatsız edici buluyorsam, dünyanın dört bir yanındaki binlerce insan da rahatsız edici bulacaktır.”

Teddy Cottlel "Deha" Emojisi adını verdiği yeni emojiyi  Apple’a öneriyor.

Teddy’nin emoji tasvirine duyduğu öfke, öğretmen Lisa Baillie’nin yardımıyla bir çevrimiçi imza kampanyası başlatmasına neden oldu.

Teddy, “Nörd Emojiye HAYIR” başlıklı dilekçede şunları yazdı: “Nörd emoji’si saldırgan ve tüm dünyada gözlük takan insanlara hakaret içeriyor. Gözlük takan insanları cool buluyorum ve gözlük takmaya başlayan insanların tavşan veya fare gibi görüneceklerini düşünmelerinden endişe duyuyorum. ‘Apple’a’ emoji adını Deha Emoji olarak değiştirmesi ve tasarımı benim aşağıda tasarladığım yeni emoji ile değiştirmesi için çağrıda bulunuyorum.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.