Gözlükler Yapay Zeka İle Akıllanıyor

"Yapay zekanın süper gücü" artık gözlükleri sadece gözlük olmaktan çıkartıyor bir tercüman ve rehber haline getiriyor

Gözlükler Yapay Zeka İle Akıllanıyor
29 Şubat 2024 Perşembe 10:58

Arttırılmış gerçeklikle artık gözlükler videoları ve bilgileri kullanıcının gözünün önünde görüntüleyecek. OpenAI'nin GPT modelini kullanan gözlükler, kullanıcının bulunduğu ortamının görsel analizini yapabiliyor. Şirket buna "Yapay zekanın süper gücü" adını veriyor. Ayrıca bu gözlükler yabancı dilleri kullanıcının diline çevirebiliyor. Farklı bir dilde konuşan birini tercüme etmek için “Fısıltı”yı kullanıyor ve simültane olarak kulağınıza çevirileri sesli olarak iletiyor ayrıca bu “süper güç” konuşmayı tanıyabiliyor ve yazıya dökebiliyor.

Bu gözlüklerle etrafınıza bir bakış atarak ortam hakkında bilgi alabilirsiniz. Yürüyüşünüzde gördüğünüz tarihi bir yapı hakkında daha fazla bilgi edinmek ya da bilmediğiniz bir dili konuşan birini anlamak istiyorsanız yeni gözlükler size bu fırsatı sunuyor. Bu yeni teknoloji ile gözlük takan birisi gözlerinin önünde sonsuz bilgiye ulaşabiliyor.

Yüksek Çözünürlük

Yeni gözlük gelişmiş kamera ekranlarıyla birlikte geliyor. Gözlüklerin lenslerine keskin ve canlı görseller yansıtabilmesi için mikro OLED ekran bulunuyor. Frame'in ekranı 640 x 400 piksel çözünürlük sunuyor. Ayrıca 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip bir HD kamera ile donatılmış olan gözlük üzerindeki entegre kamera ile ayrıntılı görsel tanıma ve artırılmış gerçeklik uygulamalarına olanak sağlıyor.

Gözlük siyah, gri ve şeffaf bir çerçeveyle geliyor. Bu yeni akıllı gözlükleri 349 dolara ön sipariş verebiliyor veya 448 dolara reçeteli olarak alabiliyorsunuz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.