Gözlükçülük Cumhuriyetin Bizlere Ve Türk Milletine Armağanıdır

"Mesleğimizin yeniden ihya ve inşası var olan tüm problemlerimizi mesleki geleceğimizin güvencesi olan Odalar ve Birliğimizle çözeceğimize inancımız tamdır. "

Gözlükçülük Cumhuriyetin Bizlere Ve Türk Milletine Armağanıdır
01 Haziran 2021 Salı 10:46

  Görme insanın en değerli varlığıdır.

        Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Gözlükçüler konfederasyonu yönetim kurulunun müracaatı ile 24.06.2008 tarih ve 1226-3296 sayılı yazısı ile 1 Haziran tarihi, “Gözlükçüler ve Optisyenler Günü” olarak kutlanmaya başlamıştır. Bu projenin mimari olan konfederasyon Yönetim kuruluna şükranlarımızı sunuyorum.

        1 Haziran gözlükçüler gününün proje mimari yakın zamanda kaybettiğimiz ZEYNEL ÇAKIRLAR ve konfederasyon başkanımız RIFAT KÜPELİ ’ye bu vesileyle rahmetle anıyorum.  

         Cumhuriyeti kurarak, gözlükçülük mesleğini tıpkı Tabiplik, Diş hekimliği, Eczacılık gibi sağlık mesleği olarak sınıflandıran, mesleğin kanunla korunmasını sağlayan, Başta Atatürk ve arkadaşlarını saygı minnet ve şükranla anıyoruz. 

        Oda birlik olmamızı sağlayan siyasi iradeye, Başta son Başbakanımız Sayın BİNALİ YILDIRIM ve Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’a gözlükçüler olarak çok teşekkür ediyoruz.

        Her yaşta düzenli göz muayenesi genel sağlık bakımımızın bir parçasıdır.

        Her şey bir göz muayenesi ve bir gözlükle başlar. Periyodik göz muayenesi körlüğe neden olan hastalıkların erken teşhisine imkân sağlar. Trafik kazalarında can ve mal kaybını azaltır. Çocukların okul başarısını arttırır.

        19.08.2021 tarihinden beri bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık çalışmaya da devam edeceğiz. Biz VII. Bölge Kocaeli Optisyen-Gözlükçüler Odası olarak mesleğimizin gereği optisyenlik mağazalarımızda tüm tedbirlerimizi alıp vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için tüm önlemlerimizi aldık. Bu süreçte vatandaşlarımız tüm optik ihtiyaçlarını gönül rahatlığıyla Optisyenlik müesseselerinden temin edebilirler. 

 Çözüm bekleyen problemlerimiz;

       İnternet satışları, reklamlar, yönlendirme, lazer cerrahisinde gözlüğünüzü atın ,kartal gözü ve akılı lens diye yapılan etik dışı pazarlama uygulamaları, insan gücü planlaması YAPILMADAN açılan optisyenlik programları, Optisyenlerin kamuda istihdamı, SGK protokolü, cam çerçeve fiyatlarının revize edilmesi, çerçeve hak ediş süresinin 3 seneden 2 seneye indirilmesi, çocuklarda rapor şartı aranmadan bir senede hak ediş onayı, cam numarası değiştiğinde ödemenin yapılması, meslek içi sürekli eğitim programları, İnter oküler lenslerin Optisyenlik müesseselerinde satılması, AB ülkelerinde olmayan garanti belgesi uygulamasının kaldırılması, pandemi ile bozulan iş ve ekonomik kayıplarımız, hazır okuma gözlükleri, işporta gözlükleri, zincir optiklerin orantısız rekabeti, dikey tekelleşmeleri, uzantısında yatay tekelleşme, mesleki mevzuatımıza aykırı olarak franching dağıtımı, AVM’lerdeki çalışma saatleri, KVK, ÜTS aktarım işlemleri, işporta sahte güneş gözlükleri, Otellerde açılan optisyenlik müesseseleri, süper marketlerde kontak lens solüsyonu ve güneş gözlüğü satışları ana başlıklar altında çözüm bekleyen problemlerimizdir.

        Mesleğimizin yeniden ihya ve inşası var olan tüm problemlerimizi mesleki geleceğimizin güvencesi olan Odalar ve Birliğimizle çözeceğimize inancımız tamdır.

       Sağlık ordusunun bir parçası olan optisyen ve gözlükçü yol arkadaşlarımızla her zaman dayanışma içerisindeyiz.      

       Unutmayın ki bizler meslek mensuplarının müşterek ihtiyaçlarını karşılamak mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak mesleğin umumi faaliyetlere uygun olarak gelişmesini sağlamak meslek mensuplarının birbirleri ile ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güven hakim kılmak için varız.

        Buradan cumhuriyeti bizlere armağan eden değerli, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

TÜRKİYE’DE SAĞLIK MESLEĞİ OLARAK SINIFLANDIRILAN GÖZLÜKÇÜLÜK CUMHURİYETİN BİZLERE VE TÜRK MİLLETİNE ARMAĞANIDIR

           “1 HAZİRAN GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

Saygılarımla,

VII. BÖLGE KOCAELİ OPTİSYEN-GÖZLÜKÇÜLER ODASI

        YÖNETİM KURULU ADINA

               Mehmet BAYRAM


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.