1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü Kutlandı

Yüce Atatürk " Efendiler içtimai hayatımızda, fevkalade yeri olan, gözlükçülük, gerektiği kadar alaka görmemektedir. İktisadi ve içtimai hayatımızın, vazgeçilmez bu medeni ve fenni ihtisas alanı ihmal edilmemeli, asri memleketler düzeyine çıkarılmalıdır." demiştir.

1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü Kutlandı
02 Haziran 2021 Çarşamba 11:37

1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü Ankara'da Anıtkabir'de sınırlı sayılı bir katılım ile kutlandı. Türk Optisyen - Gözlükçüler Birliği Y. Kurulu Başkanı Ergun Karaçanak ve beraberindeki heyet tarafından Anıtkabir'e çelenk koyulup sayı duruşu yapılması ve anı defterine günün önem ve anlamını belirten yazı yazılması akabinde Ankara Ticaret Odasında Birlik Başkanının yaptığı konuşmayı dikkatinize sunuyoruz.

Sevgili meslektaşlarımız,

Sayın konuklar, değerli basın mensupları,

Bu gün 1 Haziran Gözlükçüler günü nedeni ile bir aradayız. Bizi misafir ederek ağırlayan Ankara Ticaret Odasına, Ticaret Odası Başkanımıza, Gözlükçüler meslek komitesi başkan ve üye arkadaşlarımıza, Anadolu’nun dört bir tarafından gelerek bu özel günümüzde yanımızda olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Yüce Atatürk " Efendiler içtimai hayatımızda, fevkalade yeri olan, gözlükçülük, gerektiği kadar alaka görmemektedir. İktisadi ve içtimai hayatımızın, vazgeçilmez bu medeni ve fenni ihtisas alanı ihmal edilmemeli, asri memleketler düzeyine çıkarılmalıdır." demiştir. Ve bu sözlerin akabinde Cumhuriyetimizin onca devrimleri arasına, onca sağlık sorunları arasına Fenni Gözlükçülük kavramı yerleşmiştir. Ve 1940 yılında henüz Cumhuriyetimizin 17. yılında 3958 sayılı Fenni Gözlükçülük Hakkında ki kanun çıkarılmıştır. Bu kanun dünyada Gözlükçülük hakkındaki ilk kanunlardan biri olmuştur. Bu kanun ile 2004 yılına kadar bu ülkede Fenni Gözlükçülük fevkalade güzel bir şekilde icra edilmiştir. 2004 yılında 5193 sayılı kanun ile yeni düzenlemeler yapılmıştır. Ve 2017 yılında 5193 sayılı kanunumuza Oda ve Birlik kurulumu ile ilgili maddeler eklenmiştir. 17.03.2019 tarihinde yapılan ilk genel kurul ile TÜRK OPTİSYEN GÖZLÜKÇÜLER BİRLİĞİ KURULMUŞTUR. Bu kurumla sektörümüze kurumsal yapı ile beraber dinamizm kazandırılmıştır.

Mesleğimiz bir sağlık mesleği olup, toplumun göz ve görme sağlığına hizmet vermektedir. Yaşam boyu eğitimimizin ve öğrendiklerimizin gözlerimize bağlı olduğu bir gerçektir. Çocuklarımızın başarısı sağlıklı görmeleri ile mümkündür. Gözlük medeniyetin eseri, saadette onun mahsulüdür. Göz milyonlar kazanır, ancak milyonlar giden göz sağlığını kazanamaz. 1 Haziran Gözlükçüler günü merhum meslektaşımız Zeynel ÇAKIRLAR’ın önerisi ile 2008 yılında dönemin Gözlükçüler Konfederasyon Başkanı Merhum Rıfat KÜPELİ döneminde başbakanlık basın yayın ve enformasyon genel müdürlüğünce kabul edilmiş bir özel meslek günümüzdür.

Bu vesile ile mesleğimize hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmiş çok değerli meslektaşlarımızı da rahmet ile anıyor ve Tüm meslektaşlarımızın bir haziran gözlükçüler gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.

Ergün Karaçanak

Türk Optisyen - Gözlükçüler Birliği Başkanı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.