GÖZLÜKÇÜLER NEDEN GÜVENMİYORLAR?

"Sektörün dernekçileri ayrı telden, kooperatifçileri ayrı telden çalıyor."

GÖZLÜKÇÜLER  NEDEN GÜVENMİYORLAR?
19 Ocak 2019 Cumartesi 13:57

GÖZLÜKÇÜLER  GÖZLÜKÇÜ DERNEKLERİNE, FEDARASYONUNA,  KONFEDERASYONUNA  KOOPERATİFİNE NEDEN GÜVENMİYORLAR?

Hangi meslektaşıma sorsam hangi derneğe üyesin diye, bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz.

Dernekçiler bu sektörün menfaatine değil kendi menfaatlerine çalışıyorlar diyorlar; bir başkan seçiliyorlar ömür boyu ben bu sektörün başkanıyım diyor, alıyor eline sazı bir daha bırakmıyor, seçildikten sonra da kendini duayen ilan ediyor, küçük dağları ben yarattım,  biraz daha izin versen gözlükçülüğü ben icat ettim diyecek kadar kendini yükseklere çıkarıyor.

Sektörün dernekçileri ayrı telden kooperatifçileri ayrı telden çalıyor, optisyenlik hocaları ben beş on sene 900 öğrenci yetiştirdim, artık ben duayenim herkes benim yazdıklarımı okuyup herkes bana saygı duyacak diyor, ben size pupilla merkezinin önemini, pupillaya dikkat etmediğiniz durumlarda istenmeyen prizmatik etkinin hasta üzerinde olumsuz etki yaratacağını anlatıyorum diyor.

Yedi bin gözlükçünün olduğu Türkiye’de 24 derneğin olması ve bu derneklerin üye sayısına bakıldığında ise bu sayıdaki gözlükçünün yanında bir avuç olduğunu göreceksiniz. Dernekler hiçbir zaman resmi olarak üye sayılarını açıklamazlar, bir avuç üyeye sahip dernekler sektör adına açıklama yaparlar, ondan sonra da gözlükçüler bizim dediklerimizi yapmıyorlar biz ne yapalım der sitem ederler kendi kendilerine. Hatta oda birlik kanunu çıkardık bu gözlükçülere yaranamıyoruz daha ne yapalım bu gözlükçülere diye dert yanarlar.

Ancak şunu unutuyorlar;

Akşam uyumak üzere başlarını yastığa koyunca:

  1. Ben bu sektöre gerçekten faydalı olduğumu düşünüyorum diyorlar mı?
  2. Ben olmazsam bu sektör karanlıktan nasıl çıkar aydınlığa deyip kendi kendine iltifat ediyorlar mı?
  3. Belli bir süre sonra oda birliğimiz kurulacak, içinden: acaba şuradan bir koltuğu kapıp işime bakayım gerisi gelir diye düşünüyorlar mı?
Yoksa vicdanı ile baş başa kalıp, çıkar çevrelerini elinin tersiyle itip meslek ve meslektaşını koruyan duygu içerisindeler mi?
 
SAYIN YÖNETİCİLER SEKTÖRE GÜVEN VERMEDİNİZ!
 
İşte bu yüzden gözlükçüler derneklerine güvenmiyorlar,                                                                                                           

Atilla Karip
Türk Gözlükçüler ve Optisyenler
Kurucu Birlik Delegesi
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cetin - 5 yıl önce
Yorumu kufretmeden yapamiyacagim bunada terbiyem el vermiyor sadece diyecegim avel avel koltukkarinizda oturacaginiza biraz hizmet edin sektore mesela optik odemelerinin zammi ile baslayabilirsiniz gersi corap sokugu gibi gelir yani diyecegim suki hak edin o koltugu