“Gözlük Takmayı Sevdirme Merasimi“

Onları gözlük takmaya alıştırmak bazen zor olabiliyor.

“Gözlük Takmayı Sevdirme Merasimi“
21 Ekim 2014 Salı 06:14

Göz ve görme ile ilgili sorunlarda çocuklara gözlük taktırmak ve onları buna alıştırmak anne ve babaların karşılaştığı çok önemli sorunlar arasında. Bir annenin bu konuda uyguladığı başarılı yöntem size rehberlik edebilecek nitelikte.

 

"Küçük yaştaki çocukların gözlük takması gerektiğinde, onları bu duruma alıştırmak bazen zor olabiliyor. Gözlük takma merasimini eğlenceli hale getirmenin bazı yolları var elbette.

 

Doktorumuz Kaan'a gözlük yazdığında ortalama 2 yaşındaydı. Aklıma gelen ilk soru " Gözlük takmaya nasıl alıştırıcam ? " sorusu olmuştu. Gözlüğümüz yapılana kadar araştırdım, düşündüm. En iyi yol: gözlük ile ilk buluştuğunda sevdiği bir ortamda, sevdiği şeyleri izlemesiydi.

 

Nitekim öyle yaptım. Gözlük bana ilk ulaştığında, Kaan'ı kucağıma aldığım gibi camdan dışarı baktırmaya başladım.Yolda geçen arabaları, otobüsleri, bahçedeki ağaçları, havadaki kuşları izlemeye bayılırdı.

 

Önce biraz gözlüğü tanımasına izin verdim. Dokundu, inceledi. Gözlüğü keşfetti. Sevdiği şeyleri gözlükle daha iyi görebileceğini gözlerinin içine bakarak ve onun göz hüzasında anlatmaya çalıştım. Bir süre sonra da gözlüğü gözüne taktım. Etrafa bakmaya başladı. Baktı, baktı, baktı ki gözlüklerde daha iyi görüyor.

 

Bu şekilde gözlüğünü düzenli olarak kullanmaya başladı. Gözlük takması gerektiğini duyduğumda, alışamaz diye çok korkmuştum lakin sabır ve biraz özenli davranmak ile halettik biz.

Bunun dışında ;

 

*Çocuğunuzu çevrenizde başka gözlük takan çocuklarla bir araya getirebilirsiniz.

 

* Gözlük takan herkesin fotoğraflarını gösterebilirsiniz.

 

* Sizde numaralı gözlük takıyorsanız avantaj olarak kullanabilirsiniz ama takmıyorsanız güneş gözlüğü ile çocuğunuza eşlik edebilirsiniz. Birlikte gözlük takmak durumu daha da sevimli kılar.

 

*Küçük Bebeklerin gözlüğü çıkarıp atmamaları için lastik bant takılabilir.

 

Kaan'da miyop ve astigmat var. Şuan 4,5 yaşında ve 4-7 gözlük takıyor. Gözümüzde kayma da var. Önemli olan görüyor olabilmesi ve sağlıkla bizim ile olması."

 

Gönderen:Evrim

 

Kaynak: prematureanneleri.com

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatice Önal - 4 yıl önce
bizde çok sorun yaşadık küçük çocuğu gözlüğe alıştırma sürecini
çocuğu gözlük kullananlar +3 hipermetrop gözlük camı
kullandık bir kaç farklı marka denedik benx, swing,fisher price gözlük markalarını
fakat öneri ile gittiğimiz ck optik nişantaşı şubesinde bebek ve çocuklar için o kadar çok çeşit varki bize
ninoflex glasses diye burun gelişimine zarar vermeyen kulak arkası ayarlanan düşmemesi için kafa bandı
ile kullanılan harika bir gözlük tüm aileler bence sorun yaşamadan kullanabileceği bir çoçuk optik gözlüğü
Avatar
ZUHRE - 8 yıl önce
GERCEKTEN BENIMDE OĞLUM TAKMIYOR.TAKTIKLERI UYGULAYACAĞIM.
Avatar
Tuğçe Dağlı - 3 yıl önce
Gerçekten bu gözlük alıştırma süreci çok sancılı bir süreç Doktorumuz Prof.Dr.Raciha Beril Küçümen sabırlı ve özverili bir çocuk göz doktoru özenli ve titiz muayenesi sonrasında ninoflex glasses adında bir marka önerisinde bulundu bu gözlük türü sayesinde çok sorunsuz bir durum yaşıyoruz.Gözlüğün özellikleri saymakla bitmez.Tüm bu sorunu yaşayan aileler bu markayı mutlaka kullansınlar diyorum.Sağlık günler dilerim herkese
Avatar
Can - 5 yıl önce
En az ne olur kanka