Gözlük Kullananlar İçin Beş Önemli İpucu

Gözlüklerinizi bu şekilde kullanmak görüşünüzü rahatlatacak

Gözlük Kullananlar İçin Beş Önemli İpucu
02 Ocak 2024 Salı 10:55

Gözlüklerinizi günün her saatinde takın: Bazı insanlar, genellikle gözlük takmanın yüzlerine uymadığını ya da modası geçmiş olduğunu düşündükleri için ya da insanların gözlüklü hallerini eleştirmelerinden çekindikleri için ya da gözlükleri rahatsız olduğu için gözlük takma konusunda dikkatsizdirler. Ancak bu tür bir dikkatsizlik gözlerinde sorun olan insanların görüşlerini daha da zayıflatabilir. Uyanıkken, uygun göz bakımınızı sağlamak ve görüşünüzü daha konforlu tutmak için lütfen her zaman gözlüklerinizi takın.

Gözlük camlarınızı temiz tutun: Tozlu, lekeli veya bulanık gözlükler görüşünüzü bozabilir ve hatta baş ağrısına neden olabilir. Gözlük camlarınızdaki lekeleri ve tozları silmek için cam temizleme solüsyonu ve yumuşak bir bez kullanın. Temiz ve şeffaf gözlük camları sınırsız görüşe sahip olmanızı sağlayacaktır.

Asla rahatsız edici gözlük takmayın: Rahatsız edici gözlük takmak strese ve hafif baş ağrılarına neden olabilir. Gözlüklerinizin hafif olduğundan ve yüzünüze tam oturduğundan emin olun. Ağır, gevşek, dengesiz veya tam oturmayan gözlükler kullanmak görüşünüzü kötüleştirebilir.

UV koruması sağlayan gözlük kullanın: Güneşten gelen UV ışınları gözler ve göz çevresindeki cilt için zararlıdır. Güneşte uzun saatler geçiriyorsanız gözlüğünüzün %100 UV filtreleme özelliğine sahip olduğundan emin olun.

Özellikle çocuklar için darbeye dayanıklı (polikarbonat) mercekler kullanın: Darbeye dayanıklı mercekler normal koşullar altında kırılmaz veya parçalanmaz ve bu nedenle normal merceklere göre daha güvenli bir alternatiftir. Lensin kırılması, cam parçacıklarının göze kaçması durumunda ciddi göz yaralanmalarına neden olabilir. Bu nedenle özellikle yaralanma ve kazalara daha yatkın olan küçük çocukların göz bakımı ve güvenliğini sağlamak için darbeye dayanıklı gözlük camlarının kullanılması tavsiye edilir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.