Gözlük Kullanan Kadınlar İçin Göz Makyajı Önerileri

Gözlük takanlar için göz makyajı kolay gibi görünse de küçük hatalar büyük sonuçlar doğurabiliyor. Gözlük kullanan kadınların en çok şikayet ettiği konulardan biri, gözlerinin gölgede kalması ve dolasıyla karanlık görünmesi oluyor. Makyaj tüyoları ile gözlerin, gözlüklerin ardında gölgede kalma sorunu çözülüyor.

Gözlük Kullanan Kadınlar İçin Göz Makyajı Önerileri
10 Temmuz 2018 Salı 15:28

Koyu Gölgeleri Aydınlat

Gözlük takanların gözaltı morlukları olduğundan daha koyu görünüyor. Özellikle kalın çerçeveli gözlük kullanıyorsan en çok şikayetçi olduğun durum göz altı morlukları olabilir. Gözlüğünün çerçevesinin arkasında kalan alanları daha aydınlık göstermek ve koyu gölgelerden arınmak için mutlaka kapatıcı kullanmalısın. Pürüzsüz bir gözaltı görünümü için öncelikle buradaki rengi nötrlemelisin. Gözaltındaki mor rengi eşitledikten sonra kapatıcı kullanarak göz altının daha aydınlık ve sağlıklı görünmesini sağlamalısın. Gözlük kullananların göz altı her zaman daha koyu görünmeye meyilli olduğu için kapatıcını bir ton açık seçmelisin.

Nude Göz Kalemi Kullan

Gözlük kullananların mutlaka uygulaması gereken makyaj adımlarının başında nude göz kalemi geliyor. Gözlerini olduğundan daha açık ve aydınlık göstermek için kirpik diplerine nude veya açık bej tonlarında göz kalemi sürmelisin. Nude tonlar sayesinde hem göz makyajında metalik bir etki yakalayabilir, hem de gözlerini olduğundan daha büyük gösterebilirsin. Bu adımı hem alt hem de üst kirpik diplerine uygulayabilirsin. 

Her Zaman Açık Renk Farları Tercih Et

Gözlük kullananların mutlaka kaçınması gereken renklerin başında koyu tonlar yer alıyor. Gözlüklerinin arkasında, gölgede kalan gözlerini ortaya çıkarmak için açık renkli farlar kullanmalısın. Göz makyajında ışıltılı ve nude tonlar kullanarak gözlerini daha açık gösterebilirsin. Pembe ve bronz tonları kullanarak ideal bir göz makyajı yapabilirsin. Öncelikle göz makyajına başlarken baz olarak açık pembe farı tüm göz kapağına sür. Daha sonra sıcak bordo tonunu gözlerinin dış köşelerine sür ve iyice dağıt. Aydınlatıcıyı da göz pınarına ve kaş altına uygulamayı unutma. Gözlük kullandığın için aydınlatıcının daha ön plana çıkmasını istemekte haklısın. Bunun için ıslak far fırçasıyla aydınlatıcıyı göz pınarına uygulayarak daha yoğun bir etki yakalayabilirsin. 

Gözlerini Çerçevele

Göz makyajını ortaya çıkarmak için gözlerine ince bir çerçeve  yapmanı öneriyoruz. Bunun için siyah eyeliner yerine daha açık ve farklı renkleri deneyebilirsin. Göz makyajında siyah eyeliner dönemini bir süre ortadan kaldırmalısın. Gözlük kullananlar için en uygun renkler gümüş, kahve ve canlı renkler oluyor. Gözlerine gri ve gümüş rengi eyeliner çekerek hem metalik trendine ayak uydurabilir hem de gözlerini ön plana çıkarabilirsin. Göz makyajında daha koyu renkler tercih etmek istersen kahve göz kalemini de denemeni öneriyoruz. 

Kirpiklerini Kıvır

Gözlük kullananların en büyük problemlerinden birisi; gözlük camını kirleten maskara izi! Kirpiklerinin hacmini ön plana çıkarmak istiyorsan kirpiklerini yukarı doğru mutlaka kıvırmalısın. Kirpiklerini önce kirpik kıvırıcısıyla kıvır daha sonra maskarayla kirpiklerini yukarı doğru sabitle. Maskaranı uygularken kirpiklerini öne doğru çekmek yerine yukarı doğru uzatmalısın. Böylece gözlük camlarını daha temiz tutabilirsin. 

Kaynak: Makyaj.com
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.