Gözlük Camı Nasıl Temizlenmelidir?

Gözlükleri rastgele bir bezle temizlemek, görüşü bulanıklaştırabilecek küçük çiziklere neden olabilir.

Gözlük Camı Nasıl Temizlenmelidir?
30 Ocak 2019 Çarşamba 13:41

Gözlükler, ellerinizden, yüzünüzden ve kirpiklerinizden doğal bir yağ birikmesine ve yapışkan bir kir tabakasına neden olabilir. Gözlükleri rastgele bir bezle temizlemek, görüşü bulanıklaştırabilecek küçük çiziklere neden olabilir.

Gözlükleri düzenli olarak temizlemek ve bakımını yapmak, güzel ve rahat bir görüş sağlarken, mikropları öldürerek sağlığınızı da koruyacaktır.

Gözlük camlarını ve çerçevelerini, lensleri çizmeden veya başka bir hasara neden olmadan temizlemek için bu ipuçlarını deneyebilirsiniz…

Aynı ipuçları güneş gözlüğü , reçeteli gözlük, dinlendirici gözlük ve spor gözlükleri  de temizlemek için geçerlidir .

Gözlük Nasıl Temizlenir?

Gözlüklerinizi temizlemeden önce ellerinizin kir ve  krem artığı gibi herhangi bir şey içermediğinden emin olun. Ellerinizi temizlemek için losyonsuz sabun veya bulaşık deterjanı ve temiz, havsız bir havlu kullanın.

Gözlüğünüzü hafif ılık musluk suyunun altında yıkayın. Bu, tozları ve diğer kalıntıları giderir, bu da lenslerinizi temizlerken çizmemek için yardımcı olur. Bazı gözlük camı kaplamalarına zarar verebilecek sıcak sudan kaçının.

Gözlük ve gözlük camını temizlemek için 3  ipucu… 

Gözlük ve Gözlük Camı Nasıl Temizlenmeli?

1. Ilık Su Ve Bulaşık Deterjanı 

Her cama küçük bir damla losyonsuz bulaşık deterjanı damlatın.  Çoğu bulaşık deterjanı konsantredir, bu nedenle sadece küçük bir miktar kullanın. Veya parmak ucunuza bir veya iki damla uygulayın. Camların her iki tarafını ve çerçevenin tüm kısımlarını birkaç saniye boyunca hafifçe silin. Burun pedleri ve kulağınızın arkasında kalan  uçların dahil her parçayı temizlediğinizden emin olun. Ayrıca, merceklerin kenarlarının, toz, kalıntı ve cilt yağlarının birikebileceği çerçeveyle karşılaştığı alanı temizlediğinizden emin olun.

Camların  ve çerçevelerin her iki tarafını da iyice durulayın. Eğer iyi durulanmazsa merceklerin kuruması sırasında lekelenmesine neden olur.

Suyun çoğunu merceklerden uzaklaştırmak için hafifçe sallayın. Temiz olduklarından emin olmak için dikkatlice inceleyin.

Gözlüğün camını ve çerçeveyi temiz, havsız bir havluyla dikkatlice kurulayın. İnce cam ürünleri temizlemek için kullandığınız bir pamuk havlu iyi bir seçimdir. Havluların tamamen temiz olduğundan emin olun. Bir havlunun liflerine sıkışmış kir ya da pislikler lenslerinizi çizebilir; ve yemeklik yağ, cilt yağı veya havludaki losyon bunları lekeleyecektir.

Camları tekrar kontrol edin. Herhangi bir çizgi veya lekeler kalırsa, bunları temiz bir mikrofiber bezle çıkarın – bu tüy bırakmayan bezler çoğu optik mağazasında veya fotoğrafçılık mağazasında bulunur.

2. Sirke

Sirke gözlüklerinizi etkili bir şekilde temizler ve gıcırtılı temiz olmasını sağlar, ancak çok sık kullanmayın. Temiz ve yumuşak bir pamuklu bezi beyaz sirke ile nemlendirin ve sadece gözlük camınızı ve ayrıca kulaklığı ve çerçeveyi silmek için kullanın. Kuru bir mikrofiber bezle kurulayın.

3. Diş Macunu

Bir beze çok az miktarda diş macunu sürün ve gözlük camını parlatın. Bunu birkaç dakika susuz yapın ve  yumuşak bir  kumaşı nemlendirin ve cilalamaya devam edin. Son olarak, gözlük camını akan su altında durulayın ve kuru pamuklu bir bez kullanarak silin.

Kaynak: www.inanankalpler.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.