Gözlük Bir Kıyafeti Gerçekten Güzelleştirebilir

Kişiliğinizi yansıtmada gözlük ne kadar önemli?

Gözlük Bir Kıyafeti Gerçekten Güzelleştirebilir
02 Eylül 2023 Cumartesi 10:55

Ben ve gözlüklerim

“Bence gözlükler bir kıyafeti gerçekten güzelleştirebilir”

Ödüllü kişisel stilist Chantelle Znideric, en sevdiği kareleri, stil ikonunu ve stilin güven artırıcı etkilerini anlatıyor

Kaç tane gözlük/güneş gözlüğünüz var?

10 ila 15 çift gözlük ve güneş gözlüğüm var. Kişisel bir stilist olarak tarzımı ve kişiliğimi gözlüklerim aracılığıyla ifade etmeyi seviyorum. Gözlüklerin bir kıyafeti gerçekten güzelleştirebileceğini düşünüyorum. Bunları değiştirebilir ve farklı renklere bakabilirsiniz, bu yüzden aksesuar kullanmanın gerçekten heyecan verici bir yol olduğunu düşünüyorum.


Genellikle hangi çerçeve şekillerini, renklerini veya stillerini tercih edersiniz?

Küçükken oldukça küçük gözlükleri ve dikdörtgen şekilleri tercih ediyordum ama yıllar geçtikçe büyük çerçeveleri sevmeye başladım. Oldukça büyük, kalın plastik çerçevelerden oluşan çok güzel kırmızı Celine çerçevelerim var. Bird Eyewear'dan bir çift 'Halley' çerçevem ​​var, onu her zaman takıyorum çünkü çok hafifler ve her şeyle uyum sağlıyorlar. İçlerinde degrade lenslerim var, bu yüzden güneşli günlerde takmak için mükemmeller ve çok fazla araba kullanıyorum, bu yüzden her şey için bir çift bulundurmak gerçekten harika.

Ne kadar süredir gözlük takıyorsunuz? Sizi ilk görme testine gitmeye iten şey neydi?

Ortaokula ilk başladığımda 11 yaşındaydım ve görülmek istemediğim için sınıfın en arka sıralarında oturuyordum ama bu tahtayı göremediğim anlamına geliyordu. Muhtemelen gidip bir göz testi yaptırmam gerektiğini düşündüm. Göz muayenesinde gözlük takmam gerektiğini doğruladılar. Çerçeve takmaya başlayacağım için oldukça heyecanlıydım.
 


 

Favori çiftinizi anlatabilir misiniz?

O kadar çok gözlüğüm var ki. (Röportajdan önce) hepsine bakmaya gittim ve muhtemelen 18 yaşlarındayken satın aldığım bir çift Gucci güneş gözlüğü buldum. Bunları bulduğumda gerçekten heyecanlandım. Y2K tarzı geri geldi. Taktım ve düşündüm: Aslında onları tekrar takacağım. Bir sürü anı aklıma geldi: Eskiden onlarla ne giydiğim ve saçlarımın nasıl olduğu. Tüm bu stiller sonunda modaya geri dönüyor.

Konu gözlük olduğunda stil ikonunuz olarak kimi seçerdiniz?

En sevdiğim stil ikonu Iris Apfel. Harika bir tarzı var ama gözlükleri onun imzası gibi. Çok eğlenceli olmasını seviyorum, cesur renkler ve cesur baskılar giyiyor. Gözlükleri kendisinin bir uzantısı gibidir.
 

Görme ve göz sağlığı sizin için ne ifade ediyor?

Göz sağlığının iyi olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Birkaç yıl önce Guilford'a düzenli göz muayenesine gittim. Gözlerimde gerçekten yüksek bir basınç olduğunu fark ettiler. Yani tam anlamıyla o gün hastaneyi aradılar ve gözlerime daha detaylı bakabilmeleri için hemen içeri girmem gerekti. Bu oldukça şok ediciydi çünkü otomatik olarak göz sağlığınızın her zaman iyi durumda olacağını düşünüyorsunuz. Oldukça korkutucu ve beklenmedikti. Sonunda tedaviye ihtiyacım oldu. O zamandan beri gözlerime bakmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Kişiliğinizi yansıtmada gözlük ne kadar önemli?

İnsanlar kişiliklerini ifade etmek istiyorlar, bu yüzden gözlüklerinizle oyun oynamanın gerçekten eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Bazı insanlar ciddi veya üst düzey bir pozisyonda oldukça kurumsal bir işte çalışıyor olabilir ve kullandıkları çerçevelerle oynayacak esnekliğe sahip olmayabilirler. Bu yüzden kişiliğinizin ve hayatınızın diğer yönlerini yansıtacak farklı çerçevelere sahip olmak oldukça güzel. Her zaman her şeyle uyum sağlayabilecek çerçeveler ararım, ancak çerçevelerin boyutu, dokuları ve süsleme ayrıntılarıyla oynayabilirsiniz. Farklı çerçevelerle denemeler yapmanın önemli ve eğlenceli olduğunu düşünüyorum.

 

Doğru çerçeve çiftini seçmek için en önemli üç ipucunuz nelerdir?

Siyah olmayan ilginç nötrleri arayın. Daha yumuşak bir cilt tonunuz varsa, o zaman lacivert renkler gerçekten iyidir: maviler, kahverengiler ve kaplumbağa kabukları, hatta bordo bile oynayabileceğiniz oldukça zengin bir renktir ve diğer birçok renkle uyumludur.

Yüz şeklinize neyin uygun olduğunu düşünün. Daha yuvarlak bir yüz şekliniz varsa, daha köşeli çerçeveler daha iyi bir seçenektir; aynı şekilde, daha köşeli bir yüz şekliniz varsa, daha yuvarlak stiller size yakışır.

Son olarak imza stiliniz konusunda bilinçli olun. Eğer daha çok zamansız bir klasik tarza sahipseniz, çerçeve seçiminizle biraz daha dramatik olmak isteyebilirsiniz. Daha rahat bir görünüme sahipseniz daha yumuşak bir renk tercih edebilirsiniz ya da akşam için biraz daha dramatik bir renk tercih edebilirsiniz. Çerçevelerin farklı renkleri veya ağırlığı üzerinde oynayabilirsiniz. Sadece imza stilinizi nasıl yükseltebileceğinizi düşünün.

En önemli trendler ve stil oluşturmanın önemi

Önümüzdeki 12 ay boyunca göreceğiniz temel trendler neler?

70'lerin büyük çerçevelerini seviyorum. Çok fazla pastel çerçeve görüyorum, bence bu da artık bazı modayla çok alakalı. Çerçevelerdeki süslemelere dikkat edin, önümüzdeki aylarda oldukça büyük olacaklarını düşünüyorum. Bence gerçekten eğlenmenin tam zamanı.
 

Kaynak: www.aop.org.uk


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.