Gözlük Alamadığını Söyleyen Öğrencinin Yardımına Optisyenler Koştu

SGK, gözlük kullanması gereken her bireyine üç yılda yalnız bir kez 37 TL gözlük alması için yardım ediyor. SGK’nın yaptığı yardım miktarı az ve yardım süresi de uzun olduğu için gözlük alamayan vatandaşlar mağdur oluyor.

Gözlük Alamadığını Söyleyen Öğrencinin Yardımına Optisyenler Koştu
25 Nisan 2018 Çarşamba 09:19

Geçtiğimiz günlerde lisans eğitimi alan ve sınavları yaklaşan Hilal Ş. kırılan gözlüğünü almak için gözlükçüye gitti. Gözlük süresi dolmadığı ve gözlük numarası yüksek olduğu için SGK’lı olmasına rağmen bir gözlük alamadı. Hem öğrenci hem de maddi durumunun yetersiz olması sebebiyle yaklaşık 700 TL değerindeki gözlük camlarını alamadığını, çaresizlik içerisinde sosyal medyada duyurdu.

Olayın sosyal medyada duyulması üzerine, öğrencinin yardıma optisyenler koştu.

Devlet Desteği Değil Sosyal Medya Desteği!
Hilal Ş.’nin sosyal medyada yardım mesajını İstanbul’dan duyan Optisyen Ayhan Demircan, lisans öğrencisine bir gözlük hediye etti.



Konu ile ilgili birçok gözlükçü açıklama yaptı. Açıklamalarında gözlükçüler, SGK’nın yanlış fiyat politikası yüzünden her gün binlerce gözlük kullanıcısının mağdur olduğunu, gün içerisinde buna benzer birçok olayla karşılaştıklarını belirttiler.

Gözlükçüler, gözlük kullanmakta olan ve gözlüğünü SGK’dan alamayan vatandaşların çaresiz kaldığını, kendilerine sürekli ‘’yardım edin’’ mesajları geldiğini anlatarak, yetkililerden yardım istedi. Gözlükçüler: “Sivil toplum örgütlerimiz SGK’yı, yaklaşık on yıldır artmayan gözlük ödemeleri konusunda uyarıyor. Lakin SGK, bu ve benzeri olayların yaşanmaması için henüz bir çözüm bulmadı” dediler.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.