Gözlüğe Dikkat!

Mayıs ayı ile birlikte yaz mevsimine giriyoruz. Güneşin etkisinin ve yakıcılığının artmasıyla birlikte güneş gözlüğüne yönelen vatandaşlara, 15 yıllık optik sahibi Vedat Akkuş , "Polarize ve UV filtreli gözlüklerinizi peçete, ıslak mendil ve kıyafetlerinizle silmeyin” uyarısında bulundu.

Gözlüğe Dikkat!
29 Nisan 2018 Pazar 11:30

Yaz aylarında zararlı güneş ışınlarından gözlerini korumak isteyen vatandaşlar, her sene yeni moda olan gözlüklerden almak için birçok optik mağazasının yolunu tutuyor. Akkuş, bu seneki modanın yuvarlak çerçeveli gözlük modelleri olduğunu belirtirken, optik mağaza dışındaki tezgâhlarda satılan ucuz gözlükleri kesinlikle almamaları için vatandaşlara çağrıda bulundu.
 
Güneş gözlüğü alacak vatandaşlara seslenen Utku Optik Sahibi Vedat Akkuş, " Özel korumalı güneş gözlüklerinizi kesinlikle alkol madde içeren ıslak mendille silmeyin, camın bütün özelliği gider. Camı, bulaşık deterjanı ile köpürtmek ıslak mendile göre daha iyidir. Pazarda satılan gözlüklerden de uzak durulması gerekir" şeklinde uyardı.
 
15 yıldır optik sektörü içerisinde bulunan Utku Optik’in sahibi Vedat Akkuş,  “ Havaların ısınmasıyla birlikte gözlük satışlarımız da bir artış yaşanıyor. Hem aksesuar olarak kullanılan hem de göz sağlığını koruyan güneş gözlüklerinde, binlerce çeşide yakın her tarzdan modellerimiz var. Hepsi tamamen güneş korumalı polarizelidir. Polarizenin amacı, araç kullanırken yansımaların önlenmesidir. UV filtresi de gözlükteki en önemli özellikler arasındadır. Bütün orijinal gözlüklerde olması gereken, UV filtresi ile güneşten koruyan ve güneşe karşı göze gelebilecek olan bütün zararları koruyabilen özelliklerdir” dedi.
 
"Bu Yılın Modası Yuvarlak Gözlükler"
 
“Bu yıl moda olan gözlüklerimiz yuvarlak model gözlüklerdir. Güneş gözlüğünün kullanılması, ilerideki yaşlarda katarakt hastalığına yakalanma riskini azaltır. Güneş gözlüğü bir aksesuar olmaktan ziyade, gözü korur” dedi.
 
"Alkol İçeren Islak Mendillerden Uzak Durun"
 
 Vedat Akkuş, peçete ve kıyafetle silmek, camları çiziyor. Bütün gözlüklerin silinmesi gereken tek şey gözlükçülerde verilen bezlerdir. Bütün gözlükçüler, bu bezleri ücretsiz olarak veriyor.
 
Biz Utku Optik olarak gözlüğün bakımını, tamirini ve silmelerini ücretsiz olarak yapıyoruz. Biz gözlüğün masaya koyulurken, cam kısmının masaya değmeyecek şekilde konulması gerekir. Süper marketlerde satılan ıslak mendillerle silinen gözlük camının, 8-10 defa silinmesinden sonra üstündeki özel kaplama ortadan kalkıyor. Islak mendil, gözlük camı temizliğinde kesinlikle kullanılmaması gereken bir üründür. Gözlük camlarına, alkol maddesi değmemesi gerekiyor. Bizim verdiğimiz özel spreylerde gözlük camlarına zarar vermeyecek ürünler mevcuttur, onları da cam firmaları bize gönderiyor. “
 
"Pazarda Satılan Gözlükler Katarakta Sebep Oluyor"
 
Vedat Akkuş, “Pazarda satılan gözlükler, göz sağlığını tehdit ediyor. Bu gözlükler, orijinal gözlüklerden çöpe atılan ham maddeler ile yapılıyor. Bunlar da kanserojen madde içerdiğinden, ucuz gözlük kullanıp bize gelenler, göz kapaklarının altında koyulaşma, çizikler ve benekler oluşmuş olarak geliyor. Bunlar da ancak tedavi ile ortadan kaldırılabilecek durumlardır. Sahte gözlükler, direkt olarak cilde temas ettiği için oldukça zararlıdır. İşporta gözlükler, göze zarar vererek ilerleyen yaşlarda katarakt oluşumuna neden olur” açıklamasında bulundu.
 
Kaynak: Edirnesonhaber-Erkan Ekşi
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.