Gözlerinizi Bu Yollarla Koruyabilirsiniz!

Vücudumuzun en hassas organlarından olan gözler, aynı zamanda makyaj sebebiyle en çok kimyasal etkenlere maruz kalan organlar arasında yer alıyor. Genetik ve kalıtsal etkenler gibi, gözlerdeki problemlerin oluşmasına katkıda bulunan, makyaj gibi kontrol edilebilen etkenlerin de gözlerde ciddi sorunlar oluşmasına yol açtığını söyleyen uzmanlar, gözlerine sıklıkla makyaj yapan kişilerin potansiyel negatif etkiler hakkında bilinçli olmadığını dile getirdi. Özellikle sürekli makyaj yapan kişilerin, makyajın gözlerde oluşturabileceği olumsuz etkilerin engellenmesi adına belirli önlemler alması gerekiyor” diyor.

Gözlerinizi Bu Yollarla Koruyabilirsiniz!
19 Haziran 2018 Salı 16:54

Makyajı Temizleyin Gözleri Koruyun

Ürün Bilgilendirmelerini Okuyun

Gözlere uygulanan makyaj ürünlerinin son kullanma tarihi olduğunun dahi pek çok kişi tarafından bilinmediğini belirten uzmanlar, “Gözler dendiği zaman akla göz küresi geliyor. Ancak göz kapakları da bu denklemin önemli bir parçası ve vücudun enfeksiyon kapmaya en uygun bölgeleri arasında yer alıyor. Bu sebepten dolayı göz kapaklarına düzenli olarak uygulanan makyaj ürünleri, eğer temiz değilse veya tarihi geçmiş ise, göz kapakları ve gözlerde ciddi problemler oluşmasına yol açabiliyor. Tarihi geçen veya zamanında temizlenmeyen maskara gibi ürünler, göz kapaklarının üzerindeki yağ üretimine yardımcı olan gözenekleri tıkayarak gözlerde kızarıklık, kuruluk veya iritasyon gibi rahatsızlıklar oluşmasına sebep olabiliyor. Bu noktada özellikle ürünlerin üzerindeki son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesi ve kullanılan fırçaların temiz olduğundan emin olunması gerekiyor” diyor.

Makyaj Malzemelerini Paylaşmayın

Makyaj malzemelerinin paylaşılmasının, enfeksiyon bulaşması gibi ciddi problemlere yol açabileceğinin altını çizen uzmanlar, “Normal şartlarda kimseyle diş fırçanızı paylaşmazsınız. Bu yüzden maskaranızı veya göz kaleminizi de paylaşmamalısınız. Çünkü prensip tamamen aynı. Maskaralar da aynı diş fırçaları gibi bakterileri taşıyor ve istenmeyen enfeksiyonlar oluşmasına yol açıyor. Ayrıca hareketli araçlarda veya yürürken de makyaj yapılmaması gerekiyor. Özellikle bozuk yollarda gözlere makyaj yapmak büyük tehlike taşıyor. Sallanan bir araçta giderken makyaj yapılması ile kornea çizilebilir ve ciddi görme kayıplarına yol açan sonuçlar oluşabilir. Kornea yaralanmaları ağrı, rahatsızlık ve kızarıklığım yanı sıra, görme kaybına varacak ciddi sorunlar oluşmasına yol açabilir” şeklinde konuşuyor.

Geceleri Temizlenmeli

Gözlere yapılan makyajın, gece yatarken kesinlikle temizlenmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, “Yatarken gözlerde bırakılan makyaj malzemeleri, göz kapaklarında oluşabilecek bakteriyel enfeksiyon riskinin artmasına sebep olabiliyor. Gözdeki makyajı çıkarırken kullanılan ürünlerin kalitesi de enfeksiyon riskini elimine etme konusunda büyük rol oynuyor. Doğru antiseptik temizleme ürünleri kullanılmadığı takdirde, bakterilerin yapılacak manevralarla gözün iç kısmına kaçma riski oldukça yükseliyor. Gözlerde kızarıklık, rahatsızlık hissi ve enfeksiyona varabilecek sonuçlar doğmaması adına, makyaj temizlik ürünlerinin de doğru seçilmesi gerekiyor. Ayrıca kullanılacak göz makyaj ürünlerinin önceden test edilmesi ve gözlerde herhangi bir enfeksiyon varken makyaj malzemesi kullanılmaması da, gözlerin korunması için alınması gereken tedbirler arasında yer alıyor.”
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.