Gözlerdeki Sulanma, Kaşıntı ve Kızarıklık Neyin Habercisi?

Göz alerjisine ne iyi gelir?", "Göz kızarıklık nasıl geçer?", "Göz alerjisi için hangi ilaçlar kullanılıyor?" diye merak ediyorsanız Sezer Hacıağaoğlu'nun sözlerine kulak verin!

Gözlerdeki Sulanma, Kaşıntı ve Kızarıklık Neyin Habercisi?
19 Mayıs 2020 Salı 15:00

Gözlerdeki sulanma, kaşıntı ve kızarıklık neyin habercisi?

Alerjik konjonktivit yani bilinen adıyla göz alerjisi bahar aylarında çok daha fazla görülüyor.

Gözün en dış kısmını ve göz kapaklarının içini saran konjonktiva tabakasında gelişen aşırı duyarlılık sonucu sulanma, kaşıntı ve kızarıklık ortaya çıkıyor. "Göz alerjisine ne iyi gelir?", "Göz kızarıklık nasıl geçer?", "Göz alerjisi için hangi ilaçlar kullanılıyor?" diye merak ediyorsanız Göz Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu'nun sözlerine kulak verin!

Alerjik konjonktivitten korunmanın yolları nelerdir?

Alerjik konjonktivitten korunmanın yollarına da değinen Dr. Hacıağaoğlu "Tüm alerjik hastalıklarda olduğu gibi alerjik konjonktivit tedavisinde de etkenin uzaklaştırılması ve alerjen maruziyetinin azaltılması tedavide en önemli basamaktır.

Güneş ışığı maruziyetinin azaltılması için güneş gözlüğü kullanılması, güneşin en dik geldiği saatlerde dışarı çıkılmaması, şapka ve maske takılması önemli koruyucu önlemler arasındadır.

Özellikle mevsimsel alerjide polenlerin yoğun olduğu dönemlerde, evde ve arabalarda pencerelerin kapalı tutulması önemli. Klimaların yoğun olarak kullanıldığı ev ve iş yerlerinde filtrelerin temizliği mutlaka yapılmalı.

Ayrıca vernal konjonktivitler başta olmak üzere tüm alerjik konjonktivitlerde göz kaşımaya dikkat edilmeli. Uzun süreli göz ovalamanın kornea tabakasının incelmesine sebep olan keratokonus hastalığına yol açabileceği unutulmamalı” diye konuştu.

Gözdeki alerji nasıl tedavi edilir, hangi damlalar kullanılabilir?

Hastalığın medikal tedavisinde standart bir protokolün bulunmadığına değinen Hacıağaoğlu, şu bilgileri paylaştı: “Alerjinin şiddetine ve semptomlarına yönelik tedaviler düzenlenir.

Suni gözyaşı kullanımı ve antihistaminik damlalar sıklıkla medikal tedavinin ilk basamağını oluşturur. Bu ilaçların yetersiz kaldığı durumlarda ise mast hücre stabilizatörleri, nonsteroid antienflamatuvar damlalar, kortikosteroidler ve immünmodülatör damlalar kullanılabilir.

Özellikle kortikosteroid içeren damlalar mutlaka bir göz hastalıkları uzmanı kontrolünde kullanılmalı, göz içi basıncını artırabilecekleri ve uzun vadede göz tansiyonuna (glokoma) ve körlüğe yol açabilecekleri unutulmamalı."

Kaynak:www.milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.