Bebekler de Göz Nezlesi Neden Olur?

Bebeklerde göz kızarıklığı, gözlerde sulanma, kaşıntı ve benzeri belirtiler göz nezlesine işaret edebilir.

Bebekler de Göz Nezlesi Neden Olur?
18 Mayıs 2020 Pazartesi 13:00

Bebeklerde Göz Nezlesi Nedenleri ve Tedavisi

Bebeklerde göz kızarıklığı, gözlerde sulanma, kaşıntı ve benzeri belirtiler göz nezlesine işaret edebilir. Eğer bu belirtiler bebeğinizde veya çocuğunuzda varsa ve göz nezlesi nedenlerini merak ediyorsanız "Bebeklerde göz nezlesi nedenleri ve tedavisi" haberimize bir göz atın.

Bebeklerin ve çocukların gözleri hassas oldukları için göz nezlesine çabuk yakalanabilirler. Bebeklerde göz nezlesi ile ilgili merak ettiğiniz her şey "Bebeklerde göz nezlesi nedenleri ve tedavisi" haberimizde.

Bebeklerde ya da çocuklarda göz nezlesi nedenleri ve tedavisi

Gözlerde sulanma, kızarıklık, ağrı, batma hissi, kaşıntı ve benzeri belirtilerle kendini gösteren hastalığa, göz nezlesi denir. Başka bir deyişle göz kapaklarının iç tarafı veya gözlerin beyaz yüzeyi iltihaplandığı zaman bu durum göz nezlesi olarak tanımlanır. Yeni doğanlarda en fazla görülen sorunlardan biri de göz nezlesidir.

Bebeklerde ya da çocuklarda göz nezlesinin belirtileri nelerdir?

Çapaklanma, bebeklerdeki göz nezlesinin en önemli belirtilerindendir. Eğer bebeğin gözlerinde kızarıklık oluştuysa, çapak sebebiyle göz kapakları şiştiyse ve yorgun görünüyorsa tüm bunlar göz nezlesine işaret ediyor olabilir. Bu rahatsızlık; gözlerde batma, yanma, sulanma, kum varmış gibi gelmesi, ağrı ve kızarıklık gibi durumlarla seyreder.

Diğer belirtiler şöyledir;

  • Gözler belirgin şekilde kızarır.
  • Sulanma meydana gelir ve sık sık gözyaşı akar.
  • Kaşıntı oluşur ve bebek devamlı gözlerini kaşımaya başlar.
  • Bebekte ışığa karşı duyarlılık artar.
  • Devamlı burun akıntısı görülür.
  • Sarımtırak, yeşil veya beyaz renkli göz akıntıları oluşur.
  • Göz kapağında veya gözün beyaz yüzeyinde pembeleşme meydana gelir.
  • Göz kapaklarında kızarıklık ve şişlik ortaya çıkar.
  • Kirpikler birbirine yapışır ve sulanır.

Bebeklerde ya da çocuklarda göz nezlesinin nedenleri?

Çeşitli etkenler, bebeklerde göz nezlesine yol açabilir. Bakteriler ve virüsler bunlara örnek verilebilir. Bu canlılar enfeksiyona sebebiyet vererek göz nezlesini ortaya çıkarabilirler. Öte yandan bebeğin herhangi bir alerjene maruz kalması sonucunda alerjik reaksiyon gelişebilir veya gözleri direkt olarak etkileyen faktörler kimyasal reaksiyona sebep olabilir. Tüm bunlar bebekteki göz nezlesinin başlıca sebeplerindendir.

Eğer çocuğunuz her sene belirli dönemlerde göz nezlesi yaşıyorsa, bu rahatsızlık büyük ihtimalle alerjiktir. Çocuğunuzun gözleri ağrıyorsa, ışığa bakınca ağrı artıyorsa ve hassasiyet oluşuyorsa, gözlerinin görünümü birden bire değişiyorsa; hepsi göz nezlesine işaret etmektedir. Bu durumda yapmanız gereken şey çocuğunuzu derhal bir doktora muayene ettirmektir.

Bebeklerde ya da çocuklarda göz nezlesi nasıl geçer?

Bebeklerdeki göz nezlesi nasıl tedavi edilir? Sorusu ebeveynlerin merak ettiği konulardandır. Göz nezlesi farklı çeşitleri olan bir hastalıktır ve pek çok faktörden kaynaklanabilmektedir. Tüm bunlar uygulanacak tedavi yönteminin de ayrı olmasını gerektirmektedir. Örnek olarak; virüslerin sebep olduğu göz nezlesinin özel bir tedaviye ihtiyacı yoktur ve bir süre sonra kendiliğinden düzelir.

Buna karşılık bakterilere bağlı göz nezlesinin iyileştirilmesi için ise, antibiyotik jellerden veya göz damlalarından yararlanmak durumunda kalınabilir.

Göz nezlesi ilaçlarının doktor kontrolünde kullanılması gerekir. Bunun yanı sıra evinizde deneyebileceğiniz bazı uygulamalar da bulunmaktadır. Yapabilecekleriniz şunlardır:

Bir pamuğu ılık suyla ıslatarak bebeğin gözlerini silin. Bunu her gün en az 3 defa tekrarlayın. Bu yöntemi uygulamadan evvel mutlaka ellerinizi yıkayıp dezenfekte etmeye özen gösterin.

Bebek şampuanları da göz nezlesi için kullanılabilecek ürünlerdendir. Herhangi bir zararı olmadığı için bebekler, çocuklar ve yetişkinler için uygundur, gözlerdeki problemlerin giderilmesine yardımcıdır. Bebeğinizin doktoruna sorarak bilgi alabilir ve onay verdiği takdirde kullanabilirsiniz. Bebeğinizdeki göz nezlesini tedavi etmek için bu şampuan ile göz bölgesini yıkayınız. Bunu yaparken nazikçe ovalayınız ancak baskı uygulamayınız ve gözlerine şampuan gitmemesi için dikkatli olunuz.

Kaynak: www.posta.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.