Gözler Neden Kaşınır? Göz Kaşınmasına Ne İyi Gelir?

Gözünüzü kaşımayın, ovalamayın.

Gözler Neden Kaşınır? Göz Kaşınmasına Ne İyi Gelir?
17 Ağustos 2019 Cumartesi 15:00

Gözler yorgunluktan, tozdan kaşınabilir. Ancak ovalamamak ilk şarttır.

GÖZ KAŞINTISININ SEBEPLERİ

YABANCI MADDELER

Göze giren yabancı bir madde, kuru hava ya da kirpik batması gibi problemlerden kaynaklı sulanma ve kaşıntı oluşturarak göz sağlığı kısa süreliğine negatif etkilenebilir.

GÖZ KURULUĞU

Özellikle gözü nemlendirmek ve korumak önemlidir. Göz hekiminin önerilerini alarak, özellikle soğuktan ve rüzgardan korumak gerekir.

KORNEANIN ÇİZİLMESİ

Gözün ön yüzeyi korneanın çizilmesiyle oluşan durumdur. Göze sert bir cismin çarpması, göz enfeksiyonu ya da yabancı maddenin kaçması sebebiyle meydana gelen haldir.

GÖZ ENFEKSİYONU

Mantar, virüs, bakteri gibi yabancı organizmaların gözde çoğalması ile oluşan enfeksiyon halidir. Göz sulanması ve göz kaşıntısına neden olmaktadır. Korneanın zarar görmesi bile söz konusu olmaktadır.

KONTAKT LENSLER

En fazla kontakt lenslerin gözde unutulması neticesinde meydana gelmektedir. Kaşıntı, kızarıklık ve sulanma oluşturmaktadır.

GÖZ KAŞINTISINA NE İYİ GELİR?

ALERJENLERDEN KAÇININ

Sabahın erken ve akşamın erken saatlerinde polen sayısı doğada her zaman fazla olmaktadır. Özellikle evdeyseniz pencereleri kapatın, klima kullanmayın ve tozsuz bir yerde kalmaya dikkat gösterin.

KÜFÜ ENGELLEYİN

Evin içinde havasızlıktan ve pislikten oluşan küf oluşumunu önlemelisiniz. Özellikle banyoda yer alan küflerden anında kurtulmalısınız.

GÖZÜ OVALAMAYIN

Mutlaka gözünüzü kaşımayın, ovalamayın. Yalnızca açıp kapatın hızlı hızlı bu hareketi yineleyin. Fakat ne olursa olsun elinizi kesinlikle gözünüze sürmeyin.

SOĞUK UYGULAMA

Sıcak ve ılık kompres yapmayın. Asla ve asla sıcak çay kompresi uygulamayın çünkü sıcak mikrop arttırır. Özellikle soğuk buz kompresi yapmanız faydalı olacaktır. Buz torbasını havluya ya da ince bir beze sarıp doğrudan gözünüzün üstüne ve etrafına uygulayın.

Kaynak: www.haber365.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.