Göz Yanmasına Neler İyi Gelir?

Diğer organlarımızda olduğu gibi zaman zaman gözlerimizde de bazı rahatsızlıklar yaşayabiliriz. Göz yanması, çok sık yaşanan göz rahatsızlıklardan birisidir.

Göz Yanmasına Neler İyi Gelir?
05 Şubat 2018 Pazartesi 15:56

Göz yanmaları, herhangi bir göz bölgesinde olabilir. Ama daha çok göz pınarı olarak adlandırdığımız ve gözün buruna en yakın kısmında hissedilen yanmalara göz yanmaları ismi verilir. Yanmalar, beraberinde sulanmaları da getirmektedir. Yanmalara, çeşitli hastalıkların neden olabileceği gibi göz yanmaları, bize birçok hastalığın belirtisini de verebilir. Bu yüzden doğru teşhisin koyulabilmesi için herhangi bir gözümüzde ya da ikisinde de hissettiğimiz göz yanmaları için bir uzmana görünmekte fayda var. 
 

Göz Yanmasına Ne İyi Gelir?

Göz yanmalarına neden olan başlıca çevresel faktörleri; kirli havaya maruz kalmak, sigara dumanı bulunan ortamlarda durmak, uzun süre güneşte beklemek, özellikle girdiğimiz havuzlarda bulunan klorun gözü tahriş etmesi, soğuk havalar, rüzgar ve toz olarak sıralayabiliriz.
Bunun dışında göz nezlesi, göz kurulukları, gözlerin yorulması, enfeksiyonlar da göz yanmalarına ve batmalarına neden olur. Daha çok sonbahar ve ilkbahar aylarında yayılan polenler en belirgin alerjenlerdir.
 

Göz Yanmaları ve Batmalarına İyi gelecek 7 Öneri

 
1) Gözlerinizde oluşan yanma problemlerini patates uygulamaları ile azaltmanız mümkündür. Soğuk uygulayacağınız patates, aynı zamanda gözlerinizin rahatlamasını ve ferahlamasını sağlayacaktır. Gözlerinizde oluşan enfeksiyon gibi durumlar var ise, patates bunların da giderilmesinde etkili olacaktır. Çiğ patatesi ezerek, püre haline getirdikten sonra bir bez içerisine koyarak göz kapaklarınıza uygulayabilirsiniz. Bunun dışında dilimleyeceğiniz patatesleri buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak da gözlerinize koyabilirsiniz.

2) Gözde oluşan enfeksiyonların kurutulması için gözlerinize soğuk kompres yapabilirsiniz. Göz çevresinde oluşan kızarıklıklarının azaltılmasında ve ağrıların giderilmesinde de buz torbaları rahatlamanızda yardımcı olacaktır. Temiz bir bez içerisine koyacağınız buz kalıplarını, göz altlarınıza uygulayabilirsiniz.

3) Çayda bulunan maddelerin içerdiği antioksidanlar, gözlerinizin yanma hissini hafifletecek ve aynı zamanda ağrıların giderilmesini sağlayacaktır. Çay poşetini bir süre su içerisinde beklettikten sonra çıkarıp, buzdolabında soğumaya bırakınız. Daha sonra göz kapaklarına kompres şeklinde uygulayınız.

4) Göz yanmalarının ve kaşıntılarının giderilmesinde salatalık kullanımı, etkili ve pratik bir yöntemdir. Salatalığın ferahlık veren bir etkisi bulunmaktadır. Dilimlediğiniz salatalıkları direkt olarak gözlerinize koyabilirsiniz. Ya da rendelediğiniz salatalıkları, temiz bir bez içerisine koyarak gözünüze uygulayabilirsiniz.

5) Sütün, göz iltihabını giderici etkileri bulunmaktadır. Bu özelliklerinden dolayı ısıtacağınız sütü oda sıcaklığına geldikten sonra temiz bir pamuk yardımı ile göz kapaklarınıza uygulayabilirsiniz. Sütü sıcak ya da ılık şekilde uygulayabilirsiniz. Bu, ayrıca gözlerinizde oluşan kaşıntıları da giderecek bir uygulamadır.

6) Göz yanmalarının oluşum nedeni eğer bir iltihapsa, bunun tedavisinde gül suyu kullanabilirsiniz. İltihabın yatışmasını sağlayan gül suyu, aynı zamanda kaşıntı hissini de ortadan kaldırır. Bir pamuğa dökeceğiniz gül suyunu, direkt olarak göz kapaklarınızda bekletebilirsiniz.

7) Göz kapaklarınıza uygulayacağınız muz, yorgunluktan kaynaklı göz yanmalarınızı tedavi ederken aynı zamanda göz kapaklarınızın da nemli kalmasını sağlayacaktır. Ezdiğiniz muzları püre kıvamına getirdikten sonra direkt olarak göz kapaklarınıza uygulayabilirsiniz.
 
Kaynak: Gundemvan.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.