Göz Sağlığınızı Bozan 5 Davranış

Kaliteli camdan üretilen bir güneş gözlüğünün gözlerinizi kurtarabileceğini unutmayın!

Göz Sağlığınızı Bozan 5 Davranış
25 Mayıs 2019 Cumartesi 11:20

Vücut sağlığına gerek besin tercihler gerekse çeşitli egzersizler ile önlemler alsak da göz sağlığını önemsemeyebiliyoruz. Özellikle bilgisayar başında olmanız gereken bir meslek sahibiyseniz gün içerisinde ekrana fazla bakmaktan dolayı birçok göz rahatsızlığına davetiye çıkarabilirsiniz. Peki göz sağlığınızı korumak için ne tür basit önlemler alabilirsiniz hiç düşündünüz mü? Sizi yazımızın devamına alalım ve göz sağlığınız için küçük ama basit önerilerle tanıştıralım…

1)   Loş Ortamlardan Kaçının

Gözlerinizle odaklanmanız gereken bir iş varsa yeterince aydınlatılmayan ortamlardan kaçının. Zayıf bir aydınlatma karşısında gözleriniz net görebilmek için daha çok zorlanır ve görme yetisinde deformeler başlar. Bu nedenle ortamda yeterli ve doğrudan gözünüze gelmeyen bir aydınlatma olmasına dikkat edin.

2)   Aynı Uzaklığa Bakmak

Özellikle uzun süren mesai saatleri sırasında uzun süre bilgisayara bakmanız ve aynı noktalara odaklanmanız gerekebilir. Pek yorucu gibi görünmeyen bu alışkanlık, uzun vadede odaklanma sorunlarına ve gözlerde kanlanma, kanama gibi şikâyetlere yol açabilir. Böyle zamanlarda belirli aralıklarla uzaklara bakmak gibi kısa süreli egzersizlerle gözlerinizin odağını değiştirerek göz sağlığınız için önemli bir önlem alabilirsiniz.

3)   Kalitesiz Makyaj Malzemeleri

Rimel, göz kalemi, far gibi birçok makyaj malzemesi ile güzelleşmeye çalışırken göz sağlığınızı bozuyor olabilirsiniz. Kalitesiz bir makyaj malzemesi ile göz kapağındaki yağ bezelerine zarar verebilir, çeşitli enfeksiyonlara yol açabilirsiniz. Bu nedenle makyaj malzemelerinizin kalitesine ve bir malzemeyi en fazla 3 ay  kullanmalı, asla göz makyajıyla uyumamalısınız.

4)   Güneş Gözlüğü Kullanmamak

Kaliteli bir camdan yapılan güneş gözlüğü gözlerinizi kurtarabileceğini unutmayın! Gözlük kullanmak yerine güneşe karşı gözlerinizi kıstığınızda göz yorgunluğu, güneş körlüğü, kızarıklık, bulanık görme ve katarakt gibi rahatsızlıklara davetiye çıkarırsınız. Bu nedenle güneşe çıkarken mutlaka güneş gözlüğü kullanmanızda fayda olacaktır.

5)    Yeterli Su İçmemek

Su içme konusu, göz sağlığında da etkili olan detaylardan biridir. Yeterli miktarda su içmeyip vücudunuzdaki su oranının azalmasına neden olduğunuzda gözyaşı üretiminde de azalmalar görülecektir. Böylece göz kuruluğu, gözde yanma, batma gibi ciddi göz rahatsızlıkları ile tanışırsınız.

Kaynak:www.migrostv.migros.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.