'Göz otu, göz sağlığı için havuçtan daha etkili'

AksuVital Arge Müdürü Ayşe Akan, son yıllarda göz rahatsızlıklarının yıllar bazında arttığını söyleyerek, "Göz sağlığı denildiğinde ilk aklımıza gelen herhalde havuçtur. Halbuki göz sağlığı için doğada bundan fazlası mevcut" dedi.

'Göz otu, göz sağlığı için havuçtan daha etkili'
23 Aralık 2016 Cuma 17:29

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayar, televizyon gibi aletlerin başında artık daha uzun bir süre geçirildiğini belirten AksuVital Arge Müdürü Ayşe Akan, bu duruma paralel olarak gözlerin çok daha fazla yorulduğunu, yapılan istatistiksel araştırmaların da göz rahatsızlıklarının yıllar bazında artış olduğunu gösterdiğini bildirerek, "Göz kuşkusuz ki en önem verdiğimiz ve rahatsızlığında hiç zaman kaybetmeden doktora gittiğimiz organlardan biri. Göz sağlığı denildiğinde ilk aklımıza gelen herhalde havuçtur. Halbuki göz sağlığı için doğada bundan fazlası mevcut" dedi.

Latince adı euphrasia officinalis olan göz otunun, kırlarda kendiliğinden yetişen bir çeşit bitki olduğunu belirten Ayşe Akan, "Adından da anlaşılacağı gibi göz şikayetlerine karşı kullanılmaktadır. Gözlük otu adıyla da bilinen göz otunun ana bileşeni iridoitlerdir. Bir çeşit glikozit olan iridoitler tıbbi açıdan büyük öneme sahiptirler. Özellikle geleneksel Hindistan ve Çin tıbbında göz iltihabı ve arpacıklarda kullanımına dair kayıtlar mevcut. Kanada'da ise göz sağlığı için 1 yemek kaşığı yemeklere katılarak kullanımı mevcut. Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve tam tahıllılar, ginkgo biloba gibi bitkiler dolaşımın düzgün olmasını sağlayarak gözlerin daha iyi beslenmesine yardımcı olacaktır. Bol miktarda A vitamini ve beta karoten içeren havuç gibi sebzelerde göz sağlığına önemli katkıları vardır ve tatbiki güneş ışınlarına karşı mutlaka gözlük kullanın ve hekiminizin dediklerine uyun" diye konuştu.

ShiffaHome'un bilimsel ve geleneksel verileri harmanlayarak göz sağlığı için göz otlu gıda takviyesini ürettiğini belirten Akan, içeriğinde bulunan antioksidanlar ve dokuların yenilenmesine yardımcı bitkilerle tam bir destekçi olduğunu söyledi. 

Kaynak : iha.com.tr

LENSLERİNİZE DOĞAL DOKUNUŞ!

ELEGANCE Aqua Fresh Natura Bitki Özlü Lens Solüsyonu
Temizliyor, Saklıyor, Dezenfekte ediyor, Proteinlerden Arındırıyor.

Doğallığı hayatının her alanında tercih edenler için özellikle ilgi çekici olan Aqua Fresh Natura lens solüsyonu, içerdiği doğal içerikler sayesinde kontak lensinizin bakımını yaparken gözlerinizin sağlığını da koruyor.

Silikon hidrojel ve hidrojel yumuşak kontak lenslerin protein çıkarma da dahil tüm günlük temizlik ve dezenfeksiyon ihtiyaçları için papatya ve güzellik otu (euphrasia) içeren hepsi bir arada bitkisel lens solüsyonu ile gözlerinizde doğallığı hissedeceksiniz.

Elegance’ın yeni bitki özlü solüsyonu olan Aqua Fresh Natura lenslerinizi proteinlerden arındırıp içinde bulunan HPMC, EDTA ve PHMB sayesinde tüm dezenfeksiyon ve günlük temizlik ihtiyaçlarını karşılayarak, mantar enfeksiyonlarını önlemeye ve bakterilerden korumaya katkı sağlıyor.

Daha nemli ve daha canlı bakan gözler
İçindeki papatya (matricaria chamomilla) ve göz otu (euphrasia) ekstrelerinin kontak lensin nemliliğine sağladığı doğal destek sayesinde göz kuruluğu, göz kızarıklığı veya göz yorgunluğundan kaçınan kullanıcılar için ekstra konfor sağlamaya yardımcı oluyor.

Papatya, yorgun gözleri dinlendirip göze nemlilik kazandırarak göz kuruluğunu gidermede etkili olurken; göz otu da, harici olarak göz ve göz kapağı bölgesindeki iltihaplanmalara  ya da kızarıklıklara karşı korumada etkili olduğu için lens kullanımında ekstra konfor sağlar.

Aqua Fresh Natura’nın Özellikleri

*Euphrasia (göz otu) ve papatyanın göze yararıBitki özü içeriği sebebiyle rahatlatıcı etkisi
*Lensin konforuna katkı
*Göz dokusu için daha fazla esneklik sağlamaya ve göz dokularını güçlendirmeye katkı
*Silikon Hidrojel ve bütün yumuşak kontak lenslerle uyumluluk

Bütün bu özellikler sayesinde lens kullanımında ekstra konfor sağlar.

Elegance’ın yeni bitki özlü solüsyonu Aqua Fresh Natura tüm Türkiye’deki optik mağazalarda kontak lens kullanıcılarına ulaştırılıyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.