Göz Kanlanması Neden Olur? Nasıl Geçer?

Göz kanlanmasının tedavi edilmesi için, ilk önce kanlanmasın nedeni tespit edilmelidir. Kanlanmanın sebebi teşhis edildikten sonra buna göre bir tedavi uygulanarak bu rahatsızlık geçirilebilir.

Göz Kanlanması Neden Olur? Nasıl Geçer?
12 Nisan 2022 Salı 15:09

Göz Kanlanması Nasıl Geçer?

Göz kanlanmasının geçirilmesi için, ilk önce kanlanmaya neden olan sorun araştırılmalıdır. Kanlanmanın sebebi teşhis edildikten sonra buna göre bir tedavi uygulanarak göz kanlanması geçirilebilir. Göz kanlanmasında, kanlanmanın nedenine göre bir ilaç ya da buna uygun bir tedavi yöntemi ile tedavi uygulanmaya başlanır.

Ayrıca göz kanlanmasının kimde görüldüğü, kişinin yaşı, sağlık geçmişi ve mevcut hastalıkları ve kullandığı ilaçlar da uygulanacak tedavinin seçilmesinde önemli bir rol oynar. Örneğin bebeklerde görülen göz kanlanmasının için uygulanacak tedavi yöntemi, yetişkinlere uygulanacak tedavi yönteminden farklı olacaktır. Üstelik yetişkinlerde kullanılan pek çok ilaç bebeklerin tedavisinde kullanılamaz.

Göz Kanlanması Nasıl Geçer?

Göz kanlanmasının tedavi edilmesi için, ilk önce kanlanmasın nedeni tespit edilmelidir. Kanlanmanın sebebi teşhis edildikten sonra buna göre bir tedavi uygulanarak bu rahatsızlık geçirilebilir.

  • Göz kanlanmasında, kanlanmanın nedenine göre bir ilaç ya da buna uygun bir tedavi yöntemi ile tedavi uygulanmaya başlanır.
  • Örneğin eğer kanlanmaya neden olan sebep bakteriyel bir durumsa, antibiyotik ilaçlar ve merhemler kullanılır.
  • Doktorun teşhisine göre göz damlası, göz merhemi ya da oral ilaçlar kullanılabilir.
  • Bazen sadece yaşam şartlarını iyileştirmek de göz kanlanmasının geçirebilir.
  • Göz kanlanmasının yanında başka problemler de görülürse, bu durum başka bir rahatsızlığın belirtisi olabilir. Bazen bu hastalık gözle ilgisi olmayan bir hastalık da olabilir. Altta yatan sebepler araştırılarak tedavi edilmelidir.

    

Göz Kanlanması Nasıl Meydana Gelir?

Göz kanlanması durumunun oluşması, genellikle gözlerdeki kılcal damarların şişip, genişlemesi sonucu bu damarlarda kan birikmesi ile oluşur. Gözdeki kılcal damarlar; gözün beyaz kısmı ile göz küresinin en üstünde yer alan tabakanın altında bulunur. Bu damarların şişip kan toplaması sonucu ile de göz kanlanması durumu oluşur.

Göz kanlanması kesinlikle ciddiye alınması gereken bir durumdur. Bazı önemli hastalıkların bir göstergesi olarak meydana gelmiş olabilir. Göz kanlanması ile beraber; gözde ağrı da oluşmuşsa, gözlerde akıntı ya da sulanma varsa, göz küresinde şişlik varsa, bunun yanı sıra kaşıntı ve görüş problemleri ve hastada yüksek ateş mevcut ise, mutlaka tıbbi yardıma başvurulmalıdır.

Göz Kanlanmasının Meydana Gelme Sebepleri?

Göz kanlanmasının oluşmasının nedenleri, birçok değişkene göre farklılık gösterir. Göz kanlanması, gözlerdeki kılcal damarların şişip, genişlemesi sonucu bu damarlarda kan birikmesi ile oluşur. Gözün beyaz kısmı ile göz küresinin en üstünde yer alan tabakanın altında bulunan kılcal damarların şişip kan toplaması sonucu ile de göz kanlanması durumu oluşur.

Göz kanlanması, ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceği gibi, ekstrem durumlar sonucu oluşmuş da olabilir ve kısa bir süre sonra kendiliğinden geçer. Fakat göz kanaması yanında; gözde ağrı da oluşmuşsa, gözlerde akıntı ya da sulanma varsa, göz küresinde şişlik varsa, bunun yanı sıra kaşıntı ve görüş problemleri ve hastada yüksek ateş mevcut ise, altta yatan ciddi bir hastalığın semptomları olma ihtimali vardır.

Böyle bir durumda mutlaka tıbbi yardıma başvurulması gerekir. Göz kanlanması çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Göz kanamasının oluşma nedenleri şu şekilde özetlenebilir:

  • Kötü yaşam tarzı; uykusuzluk, uzun süre ekrana ya da kitaba odaklanmak, bağımlılık yapıcı zararlı maddeler (uyuşturucu, sigara, alkol vb.) kullanmak göz kanlanmasına neden olabilecek yaşam tarzına bağlı nedenlerdir. Yaşam tarzı iyileştirerek bu rahatsızlık geçirilebilir.
  • Çevresel etmenler; yetersiz ya da gözü rahatsız eden bir ışıkta çalışmak, bazı kimyasallar ve düzenli kullanılan ilaçlar, bazı sağlık problemleri, güneş ışınlarına maruz kalmak göz kanlanması meydana getirebilir.

Kaynak: www.egehaber.com   


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.