Göz Hastalıkları ABD'ye TUBİTAK´tan Proje Desteği!

Projenin destek miktarı 85.000 TL olup, tamamlanması öngörülen süre ise 12 aydır.

Göz Hastalıkları ABD'ye TUBİTAK´tan Proje Desteği!
06 Temmuz 2015 Pazartesi 13:13


"Deneysel Olarak Oluşturulan Korneal Neovaskülarizasyonlarda Bevacizumab-Doksisiklin Ve Sunitinib-Hesperitin Kombinasyonlarının Etkinlikleri" başlıklı proje TUBİTAK´tan destek aldı.

Yürütücülüğünü ÇOMÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kara'nın üstlendiği projenin destek miktarı 85.000 TL olup, tamamlanması öngörülen süre ise 12 aydır.

 

Projenin Amacı: Çeşitli göz hastalıkları ve yaralanmalar sonucunda gözün kornea tabakasında gelişen yeni damarlar görmenin kaybına ve daha sonra gerçekleştirilebilecek kornea nakli ameliyatının başarısında düşmeye yol açmaktadır. Bu çalışmada daha önce korneal yeni damarlanma (neovaskülarizasyon) üzerine etkileri araştırılmamış kombine tedaviler hayvan modeli üzerinde denenenecektir. Bu sayede mevcut ajanların yan etki potansiyellerinin de azaltılıp, anti-fibrotik ve anti-apoptotik özelliklerinin de araştırılarak yeni tedavi şekillerinin oluşturulması planlanmaktadır. Böylece saptanabilecek olumlu sonuçlar ışığında yeni, tedavi modalitelerinin ürüne dönüşme potansiyeli mevcuttur.

Kaynak: objektif17.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.