Göz hareketlerini takip eden mouse!

Samsung engelliler için göz hareketlerini takip eden özel faresini geliştirdi.

Göz hareketlerini takip eden mouse!
25 Kasım 2014 Salı 13:40

 

Samsung, engellilerin göz hareketlerini takip eden "EyeCan" isimli özel faresinin yeni versiyonunu duyurdu. EyeCan+ adını taşıyan bu geliştirilmiş versiyon, monitörün altına yerleştiriliyor ve engelli kişilerin göz hareketlerini takip ederek internette gezinmelerini veya belgeler üzerinde çalışmalarını sağlıyor.

 

Samsung mühendislerinin kendi boş zamanlarında geliştirdiği EyeCan ilk kez 2012 yılında ortaya çıkmıştı. Orijinal versiyon üzerinde yapılan geliştirmelerde boynundan aşağısı felç olan yüksek lisans öğrencisi Hyung-Jin Shin'in önemli katkıları bulunuyor.

 

17 ay boyunca EyeCan'i kullanan Shin, ekibin arayüzü kolay kullanım adına elden geçirmesine yardımcı oldu. EyeCan+ satışa sunulmayacak olsa da, Samsung ürünü yardım kuruluşlarına bağışlamak amacıyla belli bir sayıda üretecek. Üretimden önce tasarım ve yazılım için açık kaynak dokümanları oluşturacak olan şirket, uygun yazılımların hazırlanmasına da ön ayak olacak.

 

Kaynak: teknoblog.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.