Göz Çevresindeki ‘Miliadan’ Nasıl Kurtulursunuz?

Cilt problemleri her bünyede farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Bazı hassas ciltlerde egzama, bazı ciltlerde tahrişler meydana gelir, kimi akneye meyilli iken bazı ciltler kurur ve gerilir. Milia, herkesin yaşayabileceği bir cilt sorunudur. Miliadan kurtulmak için neler yapabilirsiniz yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Göz Çevresindeki ‘Miliadan’ Nasıl Kurtulursunuz?
28 Ağustos 2018 Salı 16:31

Milia Nedir?
 
Göz çevresinde oluşan beyaz renkli, minik sivilce benzeri yağ bezeleridir. Genetik özellikler ya da beslenme düzeni nedeniyle oluşabilir. Cildiniz için kullandığınız yanlış bakım ürünleri de bu soruna sebebiyet verebilir. Eğer kanınızdaki yağ oranı yüksekse, göz çevrenizde bu soruna rastlama ihtimaliniz artar. Fazla kafein tüketimi, düzensiz uyku, yağ tüketimindeki artış, sağlıksız beslenme gibi durumlar da miliaya neden olabilir.
 
Milia Nasıl Tedavi Edilir?
 
Miliadan kurtulmak için ilk aşama neden kaynaklandığını öğrenmektir. Bunun için bir doktora danışabilir ve sebebini öğrenebilirsiniz. Eğer çok yaygın ve uzun süredir bu probleme sahipseniz doktor tavsiyesi ile bir tedavi uygulayabilirsiniz. Fakat yeni yeni oluşmaya başlayan bir problemse doğal yollarla bu sorunun önüne geçebilirsiniz.
 
Milia Tedavisi İçin Doğal Çözümler
 
Bal: Bal doğanın en şifalı gıdası olabilir. Bu göz çevresindeki minik bezeler için de son derece uygun bir tedavi aracıdır. Bir miktar balı göz çevrenize uygulayın. 20 dakika kadar bekletip yıkayın. Her gün uygulayın.
 
Çay ağacı yağı: Bir miktar çay ağacı yağını, sadece problemli olan bölgelere sürüp gece boyu bekletin. Ertesi gün uyandığınızda su ile durulayın.

 
Kaynak: Habertürk- Ezgi Ece Aşkıngil
 
 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.