Göz Bebeklerini Gören İnanamıyor!

İki yaşına girmeye hazırlanan Mehlani Martinez'in çok güzel ve büyük gözlerini gören şaşırıyor. Ama onun bu güzelliğinin sebebi onu kör edebilme ihtimali olan, Axenfeld-Gieger sendromu denilen nadir bir genetik hastalık.

Göz Bebeklerini Gören İnanamıyor!
21 Eylül 2018 Cuma 09:46

Küçük kızın büyük güzel gözlerinin sebebi, nadir bir genetik bozukluk. İki yaşına girecek olan Mehlani Martinez'in gözlerinde 200 binde bir görülen Axenfeld-Gieger sendromu var. Küçük kız şu anda görebilse de, ileride kör olabilme ihtimali ile karşı karşıya.

Küçük kız çoğu zaman aşırı boyuttaki gözleriyle başkalarının dikkatini çekiyor, ama annesi Karina için önemli olan tek şey Mehlani'nin onu eşsiz kılan şeyin onu güzelleştirdiğini bilmesini sağlamak oluyor.

Mehlani doğduğunda annesi Karina, mükemmel, güzel bir kız çocuğu dışında hiçbir şey görmedi. Ancak aile üyeleri bebeğin olağan dışı gözlerini fark etti ve Karina'ya hiçbir şeyden bahsetmediler.

200 Binde Bir Görülen Hastalık

Mehlani'ye hayatının daha ilk haftasında 200 binde bir görülen Axenfeld-Gieger sendrom tanısı konuldu. Doktorlar Karina'ya, kızının glokomu olduğunu söyledi.

DailyMail'in haberine göre, küçük kız şimdi ise halen görüyor ve görebilme yeteneğini koruyor. Sadece gözleri ışığa aşırı hassas olduğu için dışarıda olduğu zaman güneş gözlüğü takıyor.

Kaynak: Yeni Şafak
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.