Görme Engelliler Haftası 7 - 14 Ocak 2023

Dış dünyanın kendisini fark etmesi ve dikkat çekmek için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar.

Görme Engelliler Haftası 7 - 14 Ocak 2023
07 Ocak 2023 Cumartesi 11:18

1921 yılında Londra'da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısı, dış dünyanın kendisini fark etmesi ve dikkat çekmek için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar.

Bu deneyimin başarısı ve işe yaradığının fark edilmesiyle birlikte 1931'de Fransız Körler Örgütü, görme engellilerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır.

Bu simgeyle beraber dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftası olan 7-14 Ocak tarihleri Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir.

Tüm dünyada resmi ve sivil çeşitli kuruluşlar göz sağlığının önemini vurgulamak, görme engelli kişilerin bu durumdan kaynaklanan sorunlarına çözüm yolları araştırmak ve toplumda görme engellilerin rahat koşullarda yaşamalarını desteklemek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemektedirler.

Optik Gazete olarak engelli bireylerimizin her zaman yanında ve destekçileri olduğumuzu belirtiyor, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftanızı kutluyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.