Gece Körlüğü Nedir? Sebepleri Nelerdir?

Gece körlüğü sorunu yaşayan kişiler, net göremedikleri için gece saatlerinde araç kullanmakta ve hareket etmekte güçlük çekerler.

Gece Körlüğü Nedir? Sebepleri Nelerdir?
07 Şubat 2019 Perşembe 09:52

Gece ya da loş ışıkta net görememe hastalığı gece körlüğü olarak bilinir. Bunun birçok nedeni bulunur. Gece körlüğü sorunu yaşayan kişiler, net göremedikleri için gece saatlerinde araç kullanmakta ve hareket etmekte güçlük çekerler. Gece körlüğü hakkında merak edilenler haberimizde...

Gece Körlüğünün Nedenleri

1. Tedavi edilmemiş miyop

Miyop göz yuvarlağının genişlemesinden kaynaklanır. Bu da retinadaki odaklama uyumsuzluğundan dolayı uzaktaki cisimleri net olarak görememe, bulanık görme ve loş ortamlarda görme problemleri yaşamaya sebep olur.

2. Glokom hastalığı ve göz bebeğine baskı yapan ilaçlar

Glokom hastalığı gözlere baskı yapar bunun sonucunda da optik sinirleri etkileyerek körlüğe neden olabilir. Bu hastalık ilk evrelerinde gece körlüğüne de yol açabilir.Glokom ilaçları da göz bebeğinde daralmalara yol açabilir. Göz bebeğindeki daralma görüşü azaltır ve gece körlüğüne sebep olur.

3. Katarakt

Katarakt gece körlüğüne yol açan diğer bir problemdir. Katarakt göz lenslerinin kademeli olarak bulanmasına sebep olarak görmeyi zayıflatır.

4. Güneş ışığına maruz kalma

Uzun süreler boyunca güneş ışığına maruz kalma geçici gece körlüğüne sebep olabilir.

Kaynak: /www.haber365.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.