Festival Engellilere “Göz Kulak” Olacak!

Dün başlayan Antalya Film Festivali’nde “Kar Korsanları” ve “Kurtuluş Son Durak” adlı filmler, görme ve işitme engelli seyirciler için özel olarak hazırlandı.

Festival Engellilere “Göz Kulak” Olacak!
30 Eylül 2018 Pazar 11:35

55. Uluslararası Antalya Film Festivali dün başladı. Zengin film seçkisi, ünlü yıldızları ve sinemayı çocuklara götüren Festival TIR'larıyla sinemaseverlere unutulmaz seyirler yaşatacak olan etkinlik, görme ve işitme engellileri de unutmadı.
 
5 Ekim'e kadar sürecek olan 55'inci yıla özel 55 filmin gösterileceği festivalde, görme ve işitme engellilere özel erişilebilir film gösterimleri de düzenlenecek. Festivalde "Kar Korsanları" ve "Kurtuluş Son Durak" filmleri; sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile görme ve işitme engelli sinemaseverlerle buluşacak.

Yusuf Pirhasan'ın yönettiği "Kurtuluş Son Durak" filmi "her türlü şiddete karşı" mottosuyla hareket eden, dayanışma içerisindeki kadınlar üzerinden önemli mesajlar veriyor. Faruk Hacıhafızoğlu'nun "Kar Korsanları" ise hayatın zorluklarına göğüs germe ve dayanışmanın güzelliğiyle ilgili etkileyici bir hikâye sunuyor.

Festival Tır'ı Her Yerde

Festivalde iki TIR Antalya'yı gezerek bu heyecanı kentin dört bir yanına taşıyor. Biri doğu, diğeri batı ilçelerini gezen TIR'lar 7'den 70'e herkese sinema keyfi yaşatıyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.